Haberler

Atatürk'ü Anma Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son dönemde üzerimize öyle bir yüklendiler ki ellerindeki malzemeyi de büyük ölçüde tükettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son dönemde üzerimize öyle bir yüklendiler ki ellerindeki malzemeyi de büyük ölçüde tükettiler. Demokrat görünümlü faşistler ifşa oldu. Hak, hukuk makyajlı tezgahlar ifşa oldu. Yıllardır özenle devletin tüm kurumlarına, toplumun tüm yapılarına yerleştirilen hainler ifşa oldu. Sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör kuşatmasının amacı ve aktörleri ifşa oldu. Bunca oyunu bozan Türkiye'nin önünde artık bambaşka hamdolsun imkanlar, bambaşka ufuklar vardır. Şimdi önümüzde geçmemiz gereken bir imtihan daha var, o da 2019 seçimlerini kazasız, belasız geçirmektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı nedeniyle düzenlenen "Atatürk'ü Anma Töreni"ne katıldı.

Konuşmasında insanların birbirini Yaradan'dan ötürü sevmeleri gerektiğini dile getiren Erdoğan, ırkçılığa, kavmiyetçiliğe gerek olmadan "bir, iri, diri, kardeş ve hep birlikte Türkiye" olmanın önemini vurguladı.

Erdoğan, "Son dönemde üzerimize öyle bir yüklendiler ki ellerindeki malzemeyi de büyük ölçüde tükettiler. Demokrat görünümlü faşistler ifşa oldu. Hak, hukuk makyajlı tezgahlar ifşa oldu. Yıllardır özenle devletin tüm kurumlarına, toplumun tüm yapılarına yerleştirilen hainler ifşa oldu. Sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör kuşatmasının amacı ve aktörleri ifşa oldu. Bunca oyunu bozan Türkiye'nin önünde artık bambaşka hamdolsun imkanlar, bambaşka ufuklar vardır. Şimdi önümüzde geçmemiz gereken bir imtihan daha var, o da 2019 seçimlerini kazasız, belasız geçirmektir." diye konuştu.

"Kimse paçavraları bize bayrak diye dayatmaya kalkmasın"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki reformla Türkiye'nin yeni bir sistem ve yeni bir yönetim anlayışına geçeceğini ifade eden Erdoğan, "Yeni sistemle bütünüyle, birlikte ülkemizi geçmişte krizden krize sürükleyen istikrarsızlık dönemini bir daha yaşanmamak üzere geride bırakıyoruz. Türkiye'nin bu şekilde çok daha güçlü, çok daha kararlı, çok daha süratli bir şekilde yoluna devam edeceğine inanıyorum." dedi.

Yeni dönemin özetinin "Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" olduğunu ifade eden Erdoğan, 80 milyon insanın, hiç bir etnik unsurun bir diğer unsura üstünlüğü olmadan tek millet olduğunu söyledi.

Türk bayrağı dışında bir bayrağı kabullenmenin mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Kimse paçavraları bize bayrak diye dayatmaya kalkmasın. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanından kaynaklanıyor. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin ta kendisidir." dedi.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." dizelerini hatırlatan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ülke 780 bin kilometrekareyle tek vatandır. Kimse operasyona yeltenmesin, yeltenirse bedelini ağır öder. İşte Tendürek Dağı'nda, Gabar'da, Cudi'de, gerekirse Kandil'de, gerekirse Sincar'da askerimiz, Genelkurmay Başkanımız, Kuvvet Komutanlarımız, hepsi en üst noktalara varıncaya kadar çıkmak suretiyle oralarda karda, kışta şu anda bütün operasyonları yönettiler, yönetiyorlar. Niye? Dedik ya mağaralarına, inlerine kadar girecek ve bunları bitirinceye kadar bu yola, bu mücadeleye devam edeceğiz."

"Atatürk'ü sadece anmakla kalmamalı, anlamaya da çalışmalıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rabia'daki "tek devlet"in önemine de değinerek, "Türkiye Cumhuriyeti devletinde başka bir devletimiz asla yoktur. Kimse öyle basit hesapların içine girmesin, yok paralel devletmiş, yok bilmem şu devletmiş, yok bilmem bu devletmiş, yok öyle şey. Bu hesapların içerisine girenler, bedelini aynen diğerlerinin akıbetine uğramak suretiyle onlarda öderler." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin öyle kolay kurulmadığına ve bugünlere de böyle kolay gelinmediğine dikkati çeken Erdoğan, 15 Temmuz'da 250 şehit verildiğini, 2 bin 194 gazinin olduğunu hatırlattı.

Türk milletinin vatan toprakları ve devletinden taviz vermediğini vurgulayan Erdoğan, milletin F-16'ların bombalarından, tanklardan, helikopterlerden şehadeti ve vatan sevgisini her şeyin üzerinde gördüğü için kaçmadığını söyledi.

Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlere rahmet, gazilere de esenlikler dileyen Erdoğan, "Cumhuriyetimizin tüm önemli tarihleri gibi 10 Kasım'ları da artık bu anlayışla değerlendirmeli, Atatürk'ü sadece anmakla kalmamalı, anlamaya da çalışmalıyız. Bu duygularla bir kez daha vefatının 79'uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle, tazimle yad ediyorum. Bu toprakları bizlere vatan haline getirmek için bin yıldır gözlerini kırpmadan ölümün üzerine yürüyen tüm şehitlerimize, tüm gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anma programından dolayı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs'ü de tebrik etti.

Notlar

Konuşmalar öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korusu, Atatürk'ün sevdiği eserlerden oluşan bir dinleti sundu.

Anma törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da katıldı.

Törende, konuklara Türk Tarih Kurumunca hazırlanan "Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Sergisi" adlı Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı kitap hediye edildi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Derya Örs Beştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title