Haberler

Atatürk Resminin Üzerine Tabela Asılan Okulun Müdürü Açığa Alındı

Hatay'ın İskenderun İlçesinde, Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun Bahçe Duvarına Çizilen Atatürk Resminin Üzerine Monte Edilen Tabela, Vatandaşların Şikayeti Üzerine İndirilirken, Okul Müdürü Açığa Alındı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarına çizilen Atatürk resminin üzerine monte edilen tabela, vatandaşların şikayeti üzerine indirilirken, okul müdürü açığa alındı.

Sakarya Mahallesi'ndeki Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarına, geçen yıl okulun resim öğretmeni Mehmet Yücel ile öğrenciler tarafından yağlı boya ile Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı figürler çizildi. Cepheye mermi taşıyan köylü kadınlar ile askerlerin geniş yer tuttuğu resmin en sağında, Büyük Önder Atatürk'ün bağdaş kurmuş, dürbünle cepheyi izleyen fotoğrafı resmedildi.

Bu arada Atatürk'ün resminin tam üzerine okulun isminin yer aldığı tabela, başı ve Türk Bayrağı'nı kapatacak şekilde duvara monte edildi. Olayı gören çevre sakinlerinden İsmet Küçükkarasu, yapılan çirkin davranışa tepki göstererek, tabelanın kaldırılmasını istedi. Okul girişinde olayı anlatan Küçükkarasu, "Okulun işlerini yapan kişinin, tabelayı Atatürk'ün resminin üzerine astığını gördüğümde tepki gösterdim ve indirilmesini istedim. Daha sonra konuyu Atatürkçü Düşünce Derneği'nden bir üyeye ilettim.

Tabelayı asacak o kadar yer varken, Atatürk'ün resminin üzerine asılması çok yanlış birşey" dedi.

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındığı bildirilen, ancak okul önünde öğrencilerin giriş-çıkışlarını denetleyen Okul Müdürü Murat Şahin ise, Atatürk ilke ve inkılaplarına saygılı olduklarını, tabelanın inşaat çalışmaları sırasında yanlışlıkla Atatürk resminin üzerine asıldığını, olayı görür görmez tabelayı indirdiğini söyledi.

Durumun bildirilmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yiğit ile birlikte okula giden Kaymakam Cengiz Horozoğlu da, yapılan yanlışın kabul edilemez olduğunu belirterek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve Okul Müdürü Murat Şahin'in açığa alındığını bildirdi.

(AS-MT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title