Haberler

Atatürk Olimpiyat Stadı Büyük Maçlara Hazır... - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: ''Burada Artık Hiç Bir Problem Kalmadı''

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın artık büyük maçlara hazır olduğunu ve özellikle ulaşım konusunda hiç bir problemin kalmadığını açıkladılar.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi grup maçlarını oynayacağı statta birlikte bir basın toplantısı düzenleyen iki başkan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi ve taraftarlara mesaj verdiler.

Topbaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yapıldığından bugüne kadar maalesef aktif olarak kullanılamadığını belirterek, ''Göreve geldiğimizde stadın bir çok sorunu vardı. Şampiyonlar Ligi final maçının ertelenmesi dahi konuşuluyordu. Biz tüm gücümüzle bütün sorunları hallettik. Bu hem bizim şerefimizdi, hem İstanbul'u tanıtmak için çok önemli bir fırsatı kaçırmak istemiyorduk. Başaramasaydık, diğer organizasyonların önünü keserdik. 'İstanbul bunu başaramıyor' denirdi'' şeklinde konuştu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bulunduğu yeri bir cazibe merkezi yapacaklarını anlatan Kadir Topbaş, ''Dünyanın hiç bir yerinde bir stat 45 dakikada boşalamaz. Biz maçlarda bunu başaracağız. Metro buraya gelmeye başladı. Kazı başladı. Yapılan işler az değil. Önemli olan bunun sonucunu alabilmek. Burada Galatasaray maçlarını oynayacak, inşallah diğer bütün takımlar da önemli maçlarını burada yaparlar'' dedi.

Statta hiç problem kalmadığını kaydeden Topbaş, ''Biz bize düşeni yaptık. Artık insanlarımızdan kurallı davranışlara uymasını, centilmenliği elden bırakmamasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

-''ERDOĞAN'IN GÖZLERİ DOLDU''-

Başkan Topbaş, başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 2000 yılındaki UEFA Kupası final maçını birlikte izlediklerini belirterek, ''Maçtan sonra kendisinin gözleri doldu'' dedi.

Kulüplerimizin yurt dışı maçlarındaki başarılarından gurur duyduklarını anlatan Kadir Topbaş, ''Tüm sporseverler, yabancı takımlarla yapılan maçları bir milli takım maçı gibi görmeliyiz, taraftar gibi düşünmemeliyiz, burada bir yürek olmayız. Başbakanımız o zaman hapisten yeni çıkmıştı. Kopenhag'daki final maçına birlikte gittik. Başbakanımızın sevinçten gözlerinin dolduğunu gördüm'' diye konuştu.

-BAŞKAN CANAYDIN: ''SIKINTI YOK''-

Başkan Canaydın ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ıssız, çöl, çorak kurtların bastığı bir yerden, 70 bin çiçeğin ekildiği yemyeşil bir hale geldiğini söyledi.

Çok ciddi yatırım yapıldığını anlatan Özhan Canaydın, şöyle konuştu:

''Şampiyonlar Ligi maçlarımızı Ali Sami Yen Stadı'nda oynayamayacağımız için, hem buraya yapılanları göstermek hem de Galataaray'a faydası olduğu için buraya geldik. Hedef koyduk, 3 maçta 200 bin taraftarı buraya getireceğiz. En fazla 45 dakikada getireceğiz, aynı dakikada dağıtımını yapacağız. Hiç kimse sıkıntı çekmeyecek. Avrupa'nın en büyük stadlarında hepimiz beraber maçlar seyrettik. Altından otoyol geçmesine rağmen, ışıklarını gördüğümüz Hilton oteline 1 saat 40 dakikada eriştik. Burada 1 saat içinde dağılacağımıza inanıyorum.

Canaydın, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni yöneten aynı ekibin, aynı organizyonu Galatasaray'ın bu sezonki Şampiyonlar Ligi maçlarında yapacağını dile getirdi.

''Milli takım bu stadı istemiyor'' denilmesi üzerine Özhan Canaydın, ''Bu milli takımın kararıdır, inşallah 3 maç sonra onların da kararı değişir. Marsilya stadında 365 gün rüzgar eser, futbol oynanır, bütün takımlar buna alışır. İnşallah diğer kulüplerimiz de Olimpiyat Stadını değerlendirecektir'' dedi.

-57 MİLYON YTL'LİK YATIRIM-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdağan da statta yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Olimpiyat Stadı'nın UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı öncesinde erişilmesi zor olan bir yer olduğunu belirten Bozdoğan, ''İyi bir yönetim sistemi uygulandığında hiç tıkanma olmaması lazım. Formala 1'i bu sene biz yaptık ve sorun yaşanmadı. Galatasaray'ın buradaki maçlarında 45 dakika giriş, 45 dakika içinde tahliye olacağını tahmin ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Rafet Bozdoğan, Kadir Topbaş'ın döneminde belediye olarak KDV hariç 56.557.000 YTL harcama yapıldığını açıklarken, 26.980 metrekare yol, 3 adet kavşak, 320 bin metrekare ve 11 bin 90 araç kapasiteli otopark yapıldığını, 70 bin fidan ve bitkinin dikildiğini, 90 dekar alanın yeşillendirme ve çevre düzenlemesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Maç günleri saat 16.0'dan sonra Avrupa yakasından çeşitli merkezlerden otobüs seferlerinin konulacağını kaydeden Bozdağan, 100'ün üzerinde otobüsün gelişte, bunun 3 katı otobüsün de dönüşte görev yapacağını vurguladı.

Bozdağan, otobüslerin Mecidiyeköy, Taksim, Aksaray, Eminönü, Avcılar, Yenibosna'dan belli sefer aralıklarıyla otobüs kaldıracaklarını anlattı.

Bu arada, toplantıda başkan Topbaş, Vefa Stadı'nın yeni projeyle 12 bin kişilik olacağını söyedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title