Haberler

Atatürk Havalimanı'nda Külçe Altın Kayboldu

Türk Hava Yolları (THY) Uçağıyla Zürih'ten İstanbul'a Getirilen Altınlardan 25 Kilogramlık Bir Külçe, Atatürk Havalimanı'nda Kayboldu. Külçe Altının Bulunması İçin Havalimanı Polisi Alarma Geçti.

Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla Zürih'ten İstanbul'a getirilen altınlardan 25 kilogramlık bir külçe, Atatürk Havalimanı'nda kayboldu. Külçe altının bulunması için havalimanı polisi alarma geçti.

Edinilen bilgiye göre, İş Bankası'na ait olduğu belirtilen ve her biri 25'er kilogram olan 30 adet külçe altın, THY'nin 1908 sefer sayılı uçağıyla saat 14.35'te Atatürk Havalimanı'na getirildi. Uçağın iki numaralı park alanına çekilmesinin ardından önce yolcular uçaktan indirildi. Daha sonra uçakta bulunan ve kıymetli kargo olarak geçen 30 adet külçe altın, THY'nın yer hizmetlerini yapan görevliler tarafından uçaktan indirilerek bir konteynıra konuldu. Mühürlenen konteynır, traktörle THY Kargo Terminali'ndeki özel kasaların bulunduğu bölüme götürüldü. Burada konteynırın mühürünün düştüğünün görülmesi üzerine 25'er kilogramlık altın külçeleri tek tek sayıldı. Sayımda külçelerden birinin eksik olduğunun anlaşılması üzerine durum polise bildirildi. Bunun üzerine alarma geçen polis, Atatürk Havalimanı'nı didik didik aradı. Vardiyası biten havalimanı personelinin de üstünü arayan polis, külçe altınları buluna kadar aramaların sürdürüleceğini belirtti.

(TC-AS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title