Haberler

Atatürk'e Hakaret Eden Safiye İnci İçin İstenen Ceza Belli Oldu

Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anıtkabir'de çektiği provokasyon içerikli görüntüyü sosyal medyada paylaşmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Safiye İnci hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Ahmet Dalgalı'nın hazırladığı iddianamede, Safiye İnci'nin Instagram hesabından paylaştığı görüntüdeki sözleri aktarıldı ve bu sözlerin, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret niteliğinde olduğu" ifade edildi.

Atatürk'e Hakaret Eden Kız İçin, İstenen Ceza Belli Oldu

4 YIL HAPİS CEZASI ALMASI TALEP EDİLİYOR

Safiye İnci'nin, soruşturma aşamasında alınan ifadesinde, "bir anlık düşüncesizliği nedeniyle böyle bir şey olduğunu" söylediği ve pişmanlığını dile getirdiği bildirilen iddianamede, sanığın "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" uyarınca "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

İddianameyi kabul eden Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi, Safiye İ'nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ankara 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (84)

ENES:

HER ŞEYİ ATATÜRK BAĞLAMAYIN . ÇANAKKALE DE İMANLI DEDELERİMİZ GÖĞSÜNÜ SİPER ETMESEYDİ TÜRKİYEYİ ÇOKTAN İŞGAL EDECEKLERDİ. ALLAH YARDIMIYLA , O İMANLI DEDELERİMİZİN VESİLESİYLE BURADA RAHAT YAŞIYORSUNUZ LAİK YOBAZLAR . LAİK YOBAZLAR HADDİNİZİ BİLİN.

7
8
yanıtYanıtla
FARUK:

TEK YOL VE TEK KURTULUŞ İSLAM. GERİSİ ANGARYA VE FASA FİSO.

yanıt3
yanıt5
HAHAHAHA:

ALLAH İNSANLARA AKIL VERMİŞ KULLANSIN AKLINI DİYE İMANI İSE KALPLERE VERMİŞ SAVAŞLA İMANIN ALAKASI YOK SAVAŞ TAMAMEN STRATEJİ İŞİDİR ENES KARDEŞ. EĞER DEDİĞİN GİBİ İMANLA OLACAK OLSA. OSMANLI İMPARATORLUĞU YIKILMAZDI.

yanıt0
yanıt0
ada:

çok boşsun. . . Türk''üm diyemiyorsundur sen kesin? bir de ''Çanakkale''de araplar da savaştı'' diyenler var onlar gibisiniz. Çanakkale Türklerin dünyaya kafa tutmasıdır. yok bulut gelmiş yok sakallılar gökten inmiş bu hikayeleri bırakında açıp tarih okuyun biraz. Atatürk e laf eden Türk''üm diyemeyen, kendini Türk görmeyendir zaten

yanıt0
yanıt0
ENES:

ÇOK BOŞSUN ADA . TÜRKÜM. SAVAŞLA İMANIN TABİ Kİ ALAKASI VAR. OSMANLI İMPARATORLUĞU İSLAMDAN UZAKLAŞTIĞI İÇİN ÇÖKTÜ.

yanıt0
yanıt0
DADAŞ:

15 yıl verilsin yobazlara emsal olsun herkes haddini bilecek . . . . . . . !

2
0
yanıtYanıtla
ülkücü cCc:

İslamda ölmüş bir insanın arkasından laf söylemek yasaklanmıştır. . . Heleki devlet liderliği yapmış bir insana hakaret etmek çok günahtır. . . Bir''de kapanmış sen başını kapatmışsın ama ahlakını kapatamamışsın. . . Mustafa Kemal Atatürk Biz Türkler için çok önemli bir şahsiyettir.

2
0
yanıtYanıtla
kaşara bak:

wow harika. . . umarım en üst cezayı alır. . . .

1
0
yanıtYanıtla
ROMANS:

BAŞINI ÖRTMÜŞSÜN DE AHLAKIN BOZUK. ÖLMÜŞ BİR İNSANIN ARDINDAN KONUŞULMAZ.

1
0
yanıtYanıtla
ATAM:

Zora gelince bir anlık düşüncesizlik. Ceza olmasa neler söylenecekti daha belki de. . .

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title