Haberler

Atatürk Defilesi Göz Kamaştırdı

Atatürk'ün Doğumunun 125'nci Yılı Kutlamaları Kapsamında Erzincan Kız Meslek Lisesi ve Trabzon Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsü'nün Ortaklaşa Hazırladığı 'Atatürk Defilesi' Büyük İlgi Gördü. Atatürk'lü Yıllarda Giyilen Kıyafetleri Arşivlerden Çıkararak Yeniden Tasarlayan Öğrenciler, Bu ...

Atatürk`ün doğumunun 125`nci yılı kutlamaları kapsamında Erzincan Kız Meslek Lisesi ve Trabzon Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsü`nün ortaklaşa hazırladığı `Atatürk defilesi` büyük ilgi gördü. Atatürk`lü yıllarda giyilen kıyafetleri arşivlerden çıkararak yeniden tasarlayan öğrenciler, bu elbiseleri yine kendileri tanıttı. Defilenin sonunda sahnede Türk bayrağı açan manken kızlar ayakta alkışlandı.

Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu`nda düzenlenen defileye Vali Ali Güngör, eşi Ayşe Güngör, Vali Yardımcısı Adem Keleş, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Trabzon Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsü ve Erzincan Kız Meslek Lisesi tarafından 1.5 yılda hazırlanan Atatürk dönemine ait erkek ve kadın elbiseleri liseli kızlar tarafından tanıtıldı. Arşivlerden belirlenen 26 parça elbiseyi profesyonel mankenleri aratmayacak şekilde davetlilere tanıtan genç mankenler, defilenin sonunda Türk bayrağı açtı. Öğrencilerin başarılı sunumlarını Vali Ali Güngör ve davetliler ayakta alkışladı. Defileyi çok beğendiğini söyleyen Vali Ali Güngör, ``Bizim gençlerimize de bu yakışır. Hepsi çok başarılıydılar`` dedi ve öğrencileri tek tek tebrik etti.

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title