Haberler

Ataşehir'de Plan Değişikliği Onaylandı

TOKİ'nin Teklifi Üzerine, Ataşehir Toplu Konut Alanı Kapsamında Kalan ve Anadolu Otoyolu Kuzeyinde Konumlanan Bölgenin Konut Alanından Merkezi İş Alanına Çevrilmesini Öngören Plan Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde Oy Çokluğuyla Kabul Edildi.

TOKİ'nin teklifi üzerine, Ataşehir Toplu Konut Alanı kapsamında kalan ve Anadolu Otoyolu kuzeyinde konumlanan bölgenin konut alanından merkezi iş alanına çevrilmesini öngören plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

Mecliste bugün yapılan oturumda, 2 milyon 776 bin 684 metre karelik Kadıköy Ataşehir Toplu Konut Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon imar planı değişikliği teklifi ele alındı.

Raporla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler, bu raporun, kamuoyunun Merkez Bankası diye bildiği finans merkezi olarak ilan edilmek istenen Ataşehir ile ilgili yaklaşık 380 dönümlük alanı içeren plan olduğunu ifade etti.

Söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Evliyaoğlu ise belediyede belediyenin sorunlarının konuşulması gerektiğini dile getirerek, Merkez Bankasının İstanbul'a taşınıp taşınmayacağı konusunun TBMM'yi ilgilendirdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, TOKİ'nin teklifi üzerine Ataşehir Toplu Konut Alanı kapsamında kalan ve Anadolu Otoyolu kuzeyinde konumlanan bölgenin konut alanından merkezi iş alanına çevrilmesini öngören plan değişikliği, CHP'li üyelerin karşı oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

TOKİ'nin hazırladığı ve kabul edilen plana göre, 2006'da oy birliğiyle kabul edilen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında toplu konut alanında yer alan arazi, merkezi iş alanına alındı.

Yapılan değişiklikle, önceki planlarda 30 bin 575 metre kare olan ticaret alanı, 385 bin 61 metre kareye çıkarıldı. Konut alanı ise 377 bin 106 metre kareden 104 bin 457 metre kareye düşürüldü.

Planda, yeşil-rekreasyon alanı ise 58 bin 623 metre kareden 91 bin 832 metre kareye çıkarıldı.

Kabul edilen planda, önceki planlardaki toplam 30 bin metre karelik orta öğretim, sosyal tesis ve kültürel tesis alanları hiç yer almadı.

Planda, özel ilköğretim, kreş, özel kültür, özel sağlık, ilköğretim, ibadethane, resmi kurum, halk eğitim tesisi ve teknik altyapı alanlarına da yer verildi.

Bunun yanı sıra konut alanlarında 22,7 hektarlık, kamusal alanda ise 4,6 hektarlık düşüş yapıldı.

Kabul edilen plan raporunda, Şehir Planlama Müdürlüğünün ''TOKİ'nin teklifinin, 22 Ağustos 2006'da oy birliğiyle kabul edilen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına aykırı olduğu'', ''ticaret alanları ile ilgili ortalama emsal değerin 2.50 olarak belirlenmesinin bölgedeki ortalama emsal değerlerinin üzerinde olduğu ve bu durumun ulaşım sistemine ve teknik altyapıya da ek yük getireceği'' şeklindeki görüşleri de yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title