Haberler

Ataşehir Belediyesi 3 Yaşında

Güncelleme:

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonrası kurulan Ataşehir Belediyesi 3. yaş gününü kutluyor.

Belediye tarafından bu 3 yılda ilçeye yapılan hizmetler Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına anlatıldı. Çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubunun katıldığı toplantıda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi:

29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra dört cümlelik bir mazbatayla; binası, aracı, personeli olmayan Ataşehir Belediyesi'nde başkan olarak göreve başladım.

3 ay gibi kısa bir sürede; Ana Belediye Binasını, hizmet binalarını ve meclis binasını oluşturup birimlerimizi kurduk. Personel yapılanmasını ve araç filomuzu oluşturduk.

Yerel yönetimlerin temel görevi olarak kabul edilen asfaltlama, yol bakım, kaldırım, yağmur kanalı yapımı, temizlik çalışmaları ve çöp toplama, yeni park ve spor alanları kurma, yasal denetim sağlama hizmetlerini 3 ay gibi kısa sürede eksiksiz vermeye başladık.

Ancak çağdaş bir yerel yönetim olarak, kendimizi sadece temel görevlerle sınırlandırmadık. Halk sağlığına, çevre bilincine, okul ve eğitime, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sorunlarına büyük önem ve öncelik verdik.

Ataşehirlilerin en büyük sorunu olan tapu sorununu kısa sürede çözdük, on yıllardır kendi evlerinde misafir gibi oturan 3 bin 500 vatandaşımıza tapularını teslim ettik.

Hizmet verdiğimiz 3 yıl içinde; ilçemizde vatandaşlarımıza eğitim ve sağlık konularında yardımcı olabilecek, kültür, sosyal, sanat ve spor konularında da destek sağlayabilecek kamu yapıları oluşturmak için belediyemizin tüm olanaklarını kullandık.

İlk 3 yılımızda, Türkan Saylan Tıp Merkezi, Bahriye Üçok Onkoloji Hastaları Konukevi, Kadın Konukevi, Fidan Kalpler Çocuk Yuvası, Kız Öğrenci Yurdu ve Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM) ve 6 adet ATAEVİ'ni sosyo-ekonomik açıdan yaşam standartları sınırlı Ataşehirlilerin hizmetine açtık.

Sağlıklı yaşam için sağlıklı çevre ve yeşil alana ihtiyacı olan Ataşehir'e, Deniz Gezmiş Parkı, Nazım Hikmet Parkı, Özgürlük Parkı, Erguvan Parkı'nın da aralarında bulunduğu 21 yeni park kazandırdık. Bu parklarda vatandaşlar günlük sporlarını aletler eşliğinde yapabiliyor.

Temiz içme suyu sorunu olan Mahallelerimize ücretsiz su dağıtımı yaptık, Ataşehir'deki kötü ulaşım koşulları nedeniyle ilçe sınırları içinde hizmet veren ücretsiz servis hizmetini başlattık. Çevreye ve engellilere destek vermek için ülke genelinde büyük ilgi çeken kapak toplama kampanyasını hayata geçirdik.

Ataşehir Belediyespor Kulübümüzü kurduk ve Kadın Futbol Takımımızla geçen yıl TFF Kadınlar 1. Futbol Ligi'nde şampiyon olduk.

İlk yılımızdan itibaren Kültür-Sanat çalışmaları kapsamında sayısız kültürel etkinlik düzenledik.

"Ataşehir Kardeş Kültürler Festivali", "Ataşehir Tiyatro Festivali", "Çocuk Tiyatroları Festivali", "Yaz Şenlikleri", "Ustalar Ataşehir'e Ses Veriyor" gibi kültürel aktivitelerle Ataşehire ayrı bir renk sunup, Ataşehirlileri kültürel zenginliklerle buluşturduk. Şu anda da Dünya Tiyatrolar Haftası kapsamında 10 oyunu ücretsiz olarak Ataşehirlilere sunduğumuz Tiyatro Festivalimiz devam ediyor.

Ataşehirlilerin kültür ve sanatsal etkinliklerden daha rahat yararlanması için ilçemize kültür merkezleri kazandırma projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor.

Örnek Mahallemizde Mustafa Saffet Kültür Merkezi ve Küçükbakkalköy'de bir Kültür Merkezi ile Nikâh Sarayımızın açılışlarını bu yılsonuna kadar yapacağız.

29 Mart 2009 yılında Ataşehirlilerin desteği ile yola çıkarken oturulacak odası bile olmayan belediyemiz 29 Ekim 2012'de kendine ait, çağdaş, en son teknoloji ile donatılmış binasının açılışını yapacak.

3. yaşını kutlayan Ataşehir Belediyesi'nin 3 yıla sığdırdığı hizmetler

"Çağdaş-Yaşanabilir bir kentin" temel ve en önemli adımlarını oluşturuyor.

Bu çalışmaları yaparken, doğru olan tüm çalışmalara verdiği desteği bize hissettiren Ataşehirlilerin, bundan sonraki beklentilerinin daha da büyük olduğunu biliyorum.

Özellikle tüm uzmanların ortak görüşü olan "İstanbul'da beklenen depreme" karşı Ataşehir özelinde yapılması gereken "Yerinde Kentsel Dönüşüm" için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Hak sahibi vatandaşların mağdur olmadan güvenli ve sağlıklı konutlarda oturmasını sağlayacak Emekevler Projemizin startını kısa sürede vereceğiz.

Yıllardır imar sorunu ile yaşayan Ataşehirlilerin bu sorunu İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin 1/5000'lik planları onaylanması ile çözülecektir.

Ne yazık ki 29 Mart 2009 seçimlerinden sonra kurulan tüm ilçe belediyelerinin imar planlarını onaylayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir'in imar planlarını onaylamıyor. Bu sorunun çözülmesi Ataşehir'in bugünkü değerini artıracağı gibi vatandaşın sırtından rant elde etmek isteyenlere de engel olacaktır. Vatandaşın malı değerlenecek ve kimse yerinden yurdundan olmadan güvenli sağlıklı konutlarda yaşamını sürdürecektir.

3 yıl önce yola çıkarken "Her şeyi halk için halkla beraber yapacağımı" özellikle vurgulamıştım. Bugün verdiğim bu sözü yerine getirmenin huzuru içindeyim.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Battal İlgezdi Ataşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title