Haberler

Ataol Behramoğlu, Dikili'de Hayranlarıyla Buluştu

Güncelleme:

Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden şair, yazar ve çevirmen Ataol Behramoğlu, Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen şiir dinletisi etkinliğinde hayranlarıyla buluştu.

Kitaplarıyla Türk siyaset tarihine ışık tutan, şiirleriyle aşkın sesi olan dünyaca ünlü Türk şair, yazar ve çevirmen Ataol Behramoğlu yoğun ilgiyle karşılandığı Dikili'de, adeta miting havasında açık hava söyleşisi ve şiir dinletisi gerçekleştirdi. Dikili Atatürk Meydanı'nda kurulan açık hava sahnesinde gerçekleştirilen etkinliğe Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, belediye bürokratları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

BEHRAMOĞLU'NDAN ADALET VE ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

"Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var" olarak adlandırılan etkinlikte 7'den 70'e Dikilili sanatseverlerle bir araya gelen Behramoğlu, yaşama, özgürlüğe, aşka ve şiire dair duygu ve düşüncelerini paylaşarak, şiirlerini okudu, kitaplarını imzaladı. Dikili Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'nda düzenlenen açık hava söyleşisi ve şiir dinletisinde hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Behramoğlu, yaptığı açılış konuşmasında adalet vurgusu yaparak, tutuklanan gazeteci ve yazarlara özgürlük çağrısında bulundu. Konuşması dakikalarca alkışlanan Behramoğlu, söyleşinin ardından seslendirdiği aşk ve özgürlük şiirleriyle de dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

"Büyük Gurur Duyduk"

Etkinliğin sonunda konuşan Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Çiğdem Elibol da, dünyanın tanıdığı ve saygı duyduğu büyük şair ve yazar Ataol Bahramoğlu'nun şiirleriyle dolu bir geceye ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, sevginin kenti olan Dikili'yi sanatın da kenti yapmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ataol Behramoğlu Dikili Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title