Haberler

Atalay: Suç Oranları Düştü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Güvenlik Alanında Yapılan Çalışmalar Sonucunda Suç Oranında Düşüş Sağlandığını Belirterek, "2007 ile 2008'in İlk Yarısında Cinayette %25, Gasp Suçlarında %19, Kasten Yaralama Suçlarında %16, Kapkaç Suçlarında %63, Oto Hırsızlığında %26, Yankesicilikte %18 Düşüş Meydana Gelmiştir" Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenlik alanında yapılan çalışmalar sonucunda suç oranında düşüş sağlandığını belirterek, "2007 ile 2008'in ilk yarısında cinayette %25, gasp suçlarında %19, kasten yaralama suçlarında %16, kapkaç suçlarında %63, oto hırsızlığında %26, yankesicilikte %18 düşüş meydana gelmiştir" dedi.

Kars'ta düzenlenen Bölge Valiler Toplantısı'nda konuşan Atalay, Türkiye'nin her köşesindeki vatandaşın kendini huzur içinde hissetmesini sağlamanın en önemli görevleri olduğunu söyledi. Atalay, özgürlüklerle güvenlik arasındaki hassas dengeyi her zaman gözettiklerini ifade etti.

Şehir ve köylerde güvenliğin sağlanması konusunda iyi bir noktaya gelindiğini anlatan Atalay, "Geliştirdiğimiz yeni yöntemlerle ve çalışmalarla suç oranlarında her gün biraz daha düşüş yaşanıyor" diye konuştu.

Özellikle şehir suçları olarak adlandırılan kapkaç ve hırsızlık gibi suç türlerinde ciddi azalma olduğunu ifade eden Atalay, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde de şahsa ve mala karşı işlenen suçlarda %30'a yakın ortalama düşüş sağlandı" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title