Haberler

Atalay: Olimpiyatlara 400 Sporcuyla Katılacağız

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Gün Gelecek, Türkiye Olimpiyatlara 400 Sporcuyla Katılacak. Umarım, O Zaman 40-50 Madalya Kazanan Bir Ülke Oluruz" Dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Gün gelecek, Türkiye olimpiyatlara 400 sporcuyla katılacak. Umarım, o zaman 40-50 madalya kazanan bir ülke oluruz" dedi.

Olimpiyat Oyunları İcra Kurulu'nun 5. toplantısı Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay başkanlığında Ankara'da yapıldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Ulus semtindeki merkez binasında yapılan kurul toplantısına Atalay'ın yanı sıra, Genel Müdür Yardımcıları Yunus Akgül ve Sezai Bağbaşı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ile Genel Sekreter Neşe Gündoğan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar ve ilgili daire başkanları ile olimpik olan 19 federasyondan 17'sinin başkanları ve yöneticileri katıldı.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları hakkında teknik bilgilendirme, olimpiyat seçmelerinde şu ana kadar yapılan faaliyetler ve sonuçları, federasyonların olimpiyat hazırlıklarının değerlendirilmesi, beklentileri ve gerçekleşme ihtimalleri ile darboğazlar ve çözüm önerilerini kapsayan gündem maddeleriyle toplanan İcra Kurulu, iki saati aşkın bir süre toplantı yaptı.

Kurul toplantısı öncesinde bir açıklama yapan Mehmet Atalay, olimpiyatlara 'çeyrek kala' yeniden bir araya geldiklerini, olimpiyatlarda 28 branşta yapılan yarışmalara Türkiye'nin hangi dallarda ve kaç sporcuyla katılabileceği ile Türkiye'nin bu oyunlarda en iyi şekilde temsil edilebilmesi için yerine getirilmesi gereken konularını masaya yatıracaklarını söyledi.

Pekin'deki Olimpiyat Oyunları'na 7 ay gibi kısa bir süre kaldığını, Türkiye'nin son derece itinalı bir şekilde son hazırlıklarını yaptığını belirten Atalay, “Pekin'e katılabilmek için bazı branşlarımızda şansımız hala devam ediyor. Örneğin Bayan ve Erkek Voleybol Milli Takımlarımız. Takımlarımızın İzmir ve Almanya'da elde edeceklerine inandığımız başarıların ardından takım sporlarında bir ilki başararak olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edeceklerdir. Takım sporlarında Atina Olimpiyatları öncesinde de bayan voleybolcularımız şans eseri katılmayı kılpayı kaçırmıştı. Diğer takım sporlarında basketbol, futbol gibi branşlarda güçlüyüz ancak onlarda şanssızlıklar yaşadılar. Ama inanıyoruz ki, gün gelecek, Türkiye olimpiyatlara 400 sporcuyla katılacak. Umarım, o zaman 40-50 madalya kazanan bir ülke oluruz” diye konuştu.

"15 MİLYON YTL KAYNAK AKTARDIK"

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak, olimpiyat hazırlıkları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını, bu nedenle federasyonlara yeni maddi kaynaklar sağladıklarını anlatan Atalay, “Federasyonlarımıza 15 milyon YTL'yi bulan bir kaynak aktardık. Spor Toto teşkilatımız bu kaynağı yaratmak için büyük çaba harcadı. Bu paralarla federasyonlarımızdan hazırlıklarını eksiksiz yerine getirmelerini istedik. Gerek kamp, gerek imkanlar ve gerekse malzeme konularında hiçbir sıkıntı yaşanmasını istemiyoruz. Hazırlıklarımız eksiksiz olsun istiyoruz. Federasyonlarımızdan (Paramız yoktu, kamp yapamadık) gibi gerekçeler duymak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

"BRANŞ VE MADALYA SAYISINI YÜKSELTMEK İSTİYORUZ"

Mehmet Atalay, Türkiye'nin, Sydney Olimpiyatları'nda 4, Atina Olimpiyat Oyunları'nda ise 5 branşta mücadele ettiğini ve 10 madalya kazandığını, hedeflerinin Pekin'de her konuda çıtayı yükseltmek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Geçmiş olimpiyatlardan farklı olarak Pekin'de 28 branştaki mücadelelere daha fazla branşta, daha çok sporcuyla katılıp, madalya sayımızı artırmak ve önceki dönemlerde elde edilen bronzları gümüşe, gümüş madalyaları altına çevirmek istiyoruz. Bunun için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak sürekli federasyonlarımızın yanındayız. Başarı için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Her branşta olimpiyat oyunları için çabamız sürecek. Halter'de Taner Sağır, Boks'ta Atagün Yalçınkaya yakın zamana kadar olimpiyatlara katılacak kafilemizde yoktular ancak bugün onlarda dahil oldular. Tüm branşlarda iyi sonuçlar alacak ve madalya kazandıracak sporculara daha fazla önem göstermeliyiz. Elbirliğiyle tüm sporcularımızı başarıya taşıyalım."

BAYATLI: "DOPİNG KANUNU'NUN TBMM'DEN GEÇMESİ BİZİ SEVİNDİRDİ"

İcra Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı ise, “WADA ile ilgili kanun TBMM'den geçmeseydi olimpiyatlara katılamıyorduk. Dopingle ilgili bu kanunun meclisimizden geçmesi bizi çok sevindirdi” dedi.

Bayatlı, 2008 yılının TMOK'un 100. kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlattığı konuşmasında, Avrupa Olimpiyat Kurulu üyelerinin 20-21 Kasım tarihlerinde İstanbul'a geleceğini, icra kurulu toplantısına katılan tüm federasyon başkanlarının İstanbul'da yapılacak toplantıya davet edileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Pekin Olimpiyat Oyunları'nda en iyi sporcularımızla orada boy göstereceğiz ve meydana çıkacağız. TBMM'den çıkan kanunla birlikte artık doping konusunda çok daha dikkatli olmak zorundayız. Sporcularımıza bu konuda daha çok önem vermeliyiz. Doping konusunda ülkemizi sıkıntıya sokmamak için kontrollere daha fazla özen göstermek zorundayız. Federasyon başkanlarımızdan öncelikli olarak bu konu ve tüm hazırlıkların yanı sıra, uluslararası federasyon başkanlarıyla Pekin öncesinde iyi diyaloglar içinde olmalarını ve bu federasyonların ülkelere kullandığı 'wild card' uygulaması için ellerinden geleni yapmalarını bekliyorum. Özellikle takım sporları olimpiyatlarda çok önemli. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na kadar bu branşlarda daha fazla çalışmalıyız. Olimpiyata giderken giyeceğimiz kıyafet ve malzemelerimizin temininde bile zaman kaybetmemek zorundayız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title