Haberler

Atalay Meclis'te Grubu Bulunan Partilere Belediye Yasasını Anlattı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Meclis'te AKP, CHP, MHP ve DTP Gruplarını Ziyaret Ederek, Büyükşehir Sınırları Dahilindeki İlk Kademe Belediyelerinin Tüzel Kişilikleri Kaldırılarak, İdari Kapasiteleri Uygun Olan En Yakın İlçe Belediyelerine Dahil Edilmesini Öngören Hükümet Tasarısı Hakkında Bilgi Verdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Meclis'te AKP, CHP, MHP ve DTP Gruplarını ziyaret ederek, Büyükşehir sınırları dahilindeki ilk kademe belediyelerinin tüzel kişilikleri kaldırılarak, idari kapasiteleri uygun olan en yakın ilçe belediyelerine dahil edilmesini öngören Hükümet tasarısı hakkında bilgi verdi.

Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret eden Atalay, hazırlanan tasarıyla; nüfusu 2 binin altında olan 869 belde belediyeleri ile 30 ilk kademe belediyesi kapatıldığını anlattı. Önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilecek tasarının 28 Mart'ta yürürlüğe girmesi sağlanamazsa önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere eski belediyeler için gidilecek.

-TASARI NELER GETİRİYOR

Tasarıyla; Büyükşehir sınırları dahilindeki ilk kademe belediyelerinin tüzel kişilikleri kaldırılarak, idari kapasiteleri uygun olan en yakın ilçe belediyelerine dahil ediliyor. Nüfusu 2 binin altında olan 869 belde belediyesi ile 30 ilk kademe belediyesi kapatılacak. Böylece 3 bin 215 olan belediye sayısı 2 bin 216'ya düşecek. Kapatılacak belediyeler İl Özel İdareleri'ne 'şube' olarak bağlanacak ve İller Bankası payı 10 yıl süreyle özel idarelerin hesabına aktarılacak. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title