Haberler

Atalay: 'Maçlarda Güvenlik Sorunu Olmayacak'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Statlardaki Güvenliğin Emniyet Güçlerince Karşılanmaya Devam Edeceğini Belirterek, 'Maçlardaki Güvenlik ile İlgili Hiçbir Aksama Olmayacak." Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, statlardaki güvenliğin emniyet güçlerince karşılanmaya devam edeceğini belirterek, ''Maçlardaki güvenlik ile ilgili hiçbir aksama olmayacak. Her tedbir alınacak, o konuda hiçbir endişeye mahal yok'' dedi.

Atalay, bir gazetecinin, ''Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair 5149 Sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesinin ardından statlardaki güvenliğin özel güvenlik tarafından sağlanması konusunda bazı kulüpler hazır olmadığı yolunda açıklamalar yaptı. Bu konudaki son durum nedir'' şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

''Maçlardaki güvenlik ile ilgili hiçbir aksama olmayacak. Her tedbir alınacak o konuda hiçbir endişeye mahal yok. 2005 yılında 5149 Sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu çıkarıldı. Kulüp ve Federasyonun işbirliği ile statların içindeki güvenliğin sağlanması için özel güvenlik sisteminden faydalanılması ve geliştirilmesi konusunda hükümler bu yasada var. Bunun için de bir yıl süre verildi. 2005 yılı Mayıs ayında bu tamamlanacaktı. Bir gelişme olmadığı için 2009 yılının 5 Mayıs tarihine bu uygulama ertelendi. Özel güvenlik bir miktar geliştirildi. Bazı maçlarda özel güvenlik görevlileri de görev yaptı. Ancak şu anda statlarda güvenliği sağlayacak şekilde bir gelişme olmadı.

16 Nisanda Kulüpler Birliği yöneticileri ve Futbol Federasyonu yöneticileri Bakanlığımıza geldi. Konuyu değerlendirdik. Bu sürenin biraz daha uzatılması yönünde bir karar aldık. Bugün de bütün Valiliklere bir genelge gönderdik. Talep edildiği taktirde ve talep edildiği sürece, güvenlik birimlerimiz burada görev yapacak. Stadyumlarda güvenlik birimlerimiz yine görev yapacak. İl Spor Güvenlik komiteleri bu konuda analizlerini yaparak güvenlik talebinde bulunabiliyor. Biz taleplerin karşılanması için valiliklere genelge gönderdik. Hem polis hem özel güvenlik görevlileri birlikte görev yapsın istiyoruz. Ama bizim beklentimiz ve talebimiz, spor karşılaşmalarında giderek özel güvenlikten faydalanma sisteminin hızla tamamlanmasıdır.''

Beşir Atalay, stat dışındaki güvenliğin polis ve jandarma tarafından sağlanmaya da devam edeceğini ifade ederek, ''Stat içinde de her zaman yardım istendiğinde polis ve jandarma güvenlik desteği verecektir. Şu anda endişe edecek bir şey yok. Bugün genelgemizi gönderdik. Bugüne kadar olduğu gibi güvenlik birimlerimiz ve polisimiz spor karşılaşmalarından aynı şekilde görevini yapacaktır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title