Haberler

Atalay: Kamu Kurumlarımızla Bu Süreçte Görüşmelerimiz Var

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı Dışında Genelkurmayla Bir Temasınız Olacak mı?' Sorusuna, 'Her Zaman Var. Kamu Kurumlarımızın Hepsiyle Bizim Bu Süreçte Görüşmelerimiz Var' Yanıtını Verdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Milli Güvenlik Kurulu toplantısı dışında Genelkurmayla bir temasınız olacak mı?'' sorusuna, ''Her zaman var. Kamu kurumlarımızın hepsiyle bizim bu süreçte görüşmelerimiz var'' yanıtını verdi.

Bakan Atalay, bazı milletvekilleriyle yaptığı toplantının ardından AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Atalay, yürüttükleri ''demokratik açılım'' çalışmalarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oluşturduğu bir çalışma grubu bulunduğunu ve bu çerçevede bu çalışma grubuna bilgi verdiğini kaydetti.

Yürütülen çalışmada bugüne kadar gelinen safha, yaptığı temaslar ve düşündüklerine ilişkin bilgi verdiğini, grup üyelerinin de görüşlerini aldığını ifade eden Atalay, ''Bu grubun şöyle de bir özelliği var; bizim bu konuyla ilgili medyayla da ilişkisini sürdürecekler, burada çalışmalar yapacaklar, partimiz adına belki açıklamalar yapacaklar veya değişik programlara katılabilecekler, bu arkadaşlarımızın böyle bir fonksiyonları olacak'' dedi.

Bir gazetecenin ''Yeni öneriler aldınız mı? Yeni görüşmeler yapacak mısınız?'' sorusuna da Atalay, ''Zaten devam ediyor programımız. Cuma günü görüşmelerim var. Görüşmediğim bazı çevreler var, onları da tamamlayacağım. Görüşemediğimiz bazı sendikalar, STK'lar var. Randevular alındı. Cuma günü tamamı Ankara'da görüşmelerimiz var'' dedi.

''Başbakan Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bu konuyla ilgili görüşüp görüşmeyeceği'' sorusu üzerine Atalay, Başbakan Erdoğan burada olmadığı için bu konuyu bilmediğini, yanlış bir şey söylemek istemediğini dile getirdi.

''Açılım ile ilgili somut adımların ne zaman açıklanacağının'' sorulması üzerine Bakan Atalay, ''Gelişmeleri açıklarız, paylaşırız'' dedi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title