Haberler

Atalay: Hata, İhmal Ne Varsa Araştırılacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesindeki yurt binasının çökmesiyle ilgili hata, ihmal ne varsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel talimatıyla araştırılacağını söyledi.

Atalay, belde merkezinde 6 öğrenci için düzenlenen cenaze töreninin ardından enkaz alanına gelerek incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklama yapan Atalay, Vali Yardımcısı başkanlığında konuyla ilgili idari takip yapılacağını, bunu adli takibin izleyeceğini belirtti.

''Hata, ihmal ne varsa Başbakanımızın özel talimatıyla araştırılacak'' diyen Atalay, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine maddi yardımda bulunulacağını, yaralıların da her türlü tedavi masraflarının karşılanacağını söyledi.

''Acımız büyük'' diyen Atalay, olayda hayatını kaybeden çocuklara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Atalay, gazetecilerin, binanın ruhsatlı olup olmadığı konusundaki sorularına, ''Bütün bunlar, idari soruşturma sonunda ortaya çıkacaktır'' dedi.

Bu arada Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Konya'daki hastanelerde yaralıları ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edileceği program da gerçekleşmedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title