Haberler

Atalay'dan Açılım Açıklaması

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Demokratik Açılım ve Son Gelişmeleri Değerlendirdi. "Tüm Engellemelere Rağmen Yolumuza Devam Edeceğiz" Diyen Atalay, TBMM'de Yasal Düzenlemelere Hız Vereceklerini İfade Etti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Demokratik Açılım ve son gelişmeleri değerlendirdi. "Tüm engellemelere rağmen yolumuza devam edeceğiz" diyen Atalay, TBMM'de yasal düzenlemelere hız vereceklerini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Konferans Salonu'nda 50 dakikalık bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Atalay, şöyle konuştu:

"Son günlerde kanunsuz bazı eylemler görüyoruz. Defalarca dediğimiz gibi demokratik rejimlerde şiddet hak arama yöntemi olarak kullanılamaz. Biz bu eylemleri takip ediyoruz, güvenlik güçlerimiz bunlarla kararlı mücadeleye devam ediyor. Onlara hak ettikleri cevabı vermeye de devam edecekler. Bu olayla varlıklarını şiddet ve teröre borçlu olanların tezgahladığı olaylardır. Biz bu zihniyeti çok iyi biliyoruz."

Basının bazı konuları abarttığını savunan Atalay, "Abartılı gösterdiği bütün olaylar tek tek analiz edilmekte, kimin kim olduğu, arkasında kimlerin olduğu iyi bilinmektedir" dedi. Atalay, sorumluların mutlaka adalete teslim edildiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Endişeye mahal yoktur. Herşey kontrol altındadır. Biz olayların biraz da abartılarak verildiğini düşünüyoruz.

Biz bin yıldır birlikte yaşayan aziz Türk milletinin bundan sonra da huzur içinde ve güvenli bir şekilde yaşaması için demokratik açılım sürecini başlattık ve bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz.

Dün yaptığımız toplantıda TBMM'de yapılacak kısa ve orta vadedeki çalışmaları konuştuk. Meclis'teki çalışmalara hız vereceğiz. Dün bu kararı aldık. Ayrımcılıkla mücadele kurumunun oluşturulması ve bağımsız kolluk şikayet komisyonu kurulması yönünde çalışmalar hızlanacak. Bir çok yasal düzenlemenin başlatılması konusunda çalışmalara hız vereceğiz... BM ile ilgil tasarı hazır, insan hakları ile ilgili olan hazır ve ayrımcılıkla mücadele olanla ilgili tasarı hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde meclise gönderilecek...Biz tüm engellemelere rağmen yolumuzda devam edeceğiz. Herkes için daha fazla özgürlük, herkes için daha fazla demokrasi için çalışacağız. Biz şiddetin değil, düşüncenin konuşulmasını, sözün hakim olmasını istiyoruz. Bu çalışmaların içinde tabii ki terörün tasfiye edilmesi çok önemli. Demokrasi içinde herşeyin serbestçe tartışıldığı bir süreç yaşıyoruz.. Ama birileri bu ortamdan rahatsız oldu."

İçişleri Bakanı Atalay, halen meclis gündeminde olan Kamu Düzeni Müsteşarlığı ile ilgili soruları da yanıtlayarak kadrosunun yüzü geçmeyeceğini ifade etti. Atalay, müsteşarlık için yer tahsisinin bile yapıldığını hatırlatırken, "Biz orada çok özel yapı getiriyoruz" dedi. Atalay terörle mücadele için dünyadaki çalışmalarına da devam ettiklerini vurguladı.

Terörden medet umanların yanlış hesap yaptığını kaydeden Atalay şöyle devam etti:

"Terör ve şiddetten medet umanların hesaba katmadıkları bir şey var. Bu millet en zor şartlarda bile birlik ve beraberliğini bozmamıştır. Bu milletin mayası kardeşliktir. Bu nedenle biz milletimizin tecrübesine ve sağduyusuna çok güveniyoruz. Tahrikler karşısındaki sağduyulu duruşun sürmesini umut ediyoruz. Güvenlik güçlerimiz her türlü yasadışı olaylarla mücadele edecek azim, kararlılık ve güçtedir."

Demokratik Açılım sürecinde toplumun her kesimiyle hareket etmeye çalıştıklarının altını çizen Atalay, "Ama bugün Türkiye'de sorumlu bir muhalefet ihtiyacı var. Biz AK Parti olarak sürekli kardeşlik diyoruz, onlar sürekli ayrışmadan söz ediyor" diyerek muhalefeti eleştirdi. Basının yaptığı haberlerde olayları olduğundan büyük göstermekten ve toplumu infiale sürükleyecek yayınlardan kaçınmasını isteyen Atalay,"Haber tabii ki medyanın görevi; ama böyle bir milli meselede sizlerden daha fazla hassasiyet bekliyoruz" dedi. Atalay DTP'nin kapatılmasına ilişkin bir soruya da "Biz siyasi partilerin kapatılmasına karşıyız. Demokratik rejimlerde partiler kapatılmamalıdır. Biz bu konuda anayasal ve yasal değişikliklere varız. Ancak bunun meclis içerisindeki bir mutabakatla sağlanacağının bilincindeyiz" sözleriyle cevap verdi.(ANKA)

(ÜNS/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title