Haberler

Atalay: Çatı Adayı Ne Söylerse Birileri Rahatsız Oluyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklamalarından partilerin rahatsız olduğunu öne sürdü.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklamalarından partilerin rahatsız olduğunu öne sürdü. Atalay, "Çatı adayı çok zor durumda. Bu kadar farklı partinin görüşüne aday oldu. Ama ne söylese birileri rahatsız oluyor.” dedi.

Atalay, AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara katıldı. Buradaki konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Atalay, "Giderek dalga dalga halkamızı genişletelim daha çok katılım sağlayalım. Bu şemsiye geniştir. Bizimki çatı değil biliyorsunuz. Bizimki tek şemsiye ve dava şemsiyesidir. Burada herkese yer var. O çatıya bakmayın o çatı, çok derme çatma bir çatı. Çok farklı parçalardan bir araya gelmiş. Heran çökebilir. Bizimki sağlam bir şemsiye.” diye konuştu.

Ana muhalefettin aday bile çıkaramadığını belirten Atalay, “Kendi genel başkanı aday olmaktan çekindi. Çünkü şunu biliyorlardı. Birisi aday olsa yerel ve genel seçimden aldıkları oydan daha düşük oy alacaklar. Bundan sonra orda genel başkanlık yapamaz. Çözüm olarak hepsi bir araya geldiler. BBP ile MHP ve CHP bir araya geldi. Daha soldaki küçük partiler bir araya geldi. Tek hedefleri ve bir araya getiren tek faktör, Başbakanımıza ve partimize karşı olmak.” şeklinde konuştu.

Ana muhalefettin düşüncesi politikasının farklı olduğunu beyan eden Atalay, “Tabi çatı aday çok zor durumda. Bu kadar farklı partinin görüşüne aday oldu. Ama ne söylese birileri rahatsız oluyor. Bir söylediğinde MHP, rahatsız oluyor, başka bir söylediğinde CHP rahatsız oluyor. Tabi ki herkesi memnun edecek bir söylem bulması da mümkün değil. Çünkü, zor bir işe soyundu. Tek onu kurtaran oda son zamanlarda o hale geldi. İşte Türkiye meselelerini konuşmaktan ziyade, AK Partiye, hükümete ve bizim politikalarımıza direkten söyleyemiyor da, dolaylı şekilde söylüyor. Ancak, bu şekilde kurtarıyor. Çünkü çatıyı oluşturan partilerin tek ortak noktası bu.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Beşir Atalay Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title