Haberler

Atalay: 2020 İçin Şansımız Yükselecek

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı Düzenleyecek Olmamız, 2020 Olimpiyat Oyunları İçin de Elimizi Güçlendirecek" Dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, “2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenleyecek olmamız, 2020 Olimpiyat Oyunları için de elimizi güçlendirecek” dedi.

Mehmet Atalay, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) 2010 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın Doha'ya, 2012 Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ise İstanbul'a verilmesi kararının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Atalay, 2012 tarihinin İstanbul için daha uygun olduğunu belirterek, “İstanbul 2020 Olimpiyatları Oyunları'na aday bir kent. 2020 Olimpiyatları ile ilgili karar 2013 yılında verilecek. Bu nedenle 2012 yılında İstanbul'da Dünya Salon Atletizm Şampiyonası düzenlemek bir avantaj teşkil edecek. 2012 yılında İstanbul'da görkemli, muhteşem, göz kamaştırıcı bir şekilde şampiyonayı düzenleyerek, 2020 Olimpiyatları için verilecek karar öncesi 2013 yılında avantajlı bir duruma geçmek istiyoruz” dedi.

TÜRK ATLETİZM DÜNYASI KARARDAN MEMNUN

IAAF Yönetik Kurulu'nun 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın ev sahipliğini İstanbul'a vermesi Türk heyetinde memnuniyetle karşılandı.

Atletizm Federasyonu Asbaşkanı ve Avrupa Atletizm Birliği (EAA) Yönetim Kurlu Üyesi Salih Münir Yaraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Rüyalarımız Gerçek oldu” dedi.

IAAF Yönetim Kurulu kararının 2020 yılındaki Olimpiyatlar için İstanbul'un adaylığını da güçlendireceğini belirten Yaraş, en kısa zamanda şampiyonanın gerçekleştirileceği tesis inşaatını tamamlayacaklarını söyledi.

Türk heyetinde yer alan milli bayan atlet Esen Kızıldağ ise, “İki yıl gecikmeyle şampiyonaya ev sahipliği yapmak bizim için önemli değil, bizim için önemli olan atletizm dalındaki böyle büyük bir organizasyonu gerçekleştirmektir. Karardan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

YÖNETİM KARARI VERİRKEN ZORLANDI

Öte yandan, IAAF Yönetimi'nin, bu sabah yapılan sunumların ardından 2010 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na hangi kentin ev sahipliği yapacağını belirlediği oylamada oldukça zorlandığı bildirildi.

İlk tur oylamada her iki kente 13'er oy çıkarken, ikinci tur oylamada, Katar'ın başkenti Doha'a 15 oy alırken, İstanbul ise 11 oyda kaldı. Türkiye'nin sunumunu oldukça beğenen IAAF Yönetimi, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın da İstanbul'da düzenlenmesi görüşünü benimsedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title