Haberler

Atakum'da kadınlar tek ses oldu

Güncelleme:

Atakum'da kadınlar tek ses oldu Atakum Belediyesi ve STK'lar tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar bir araya geldi.

Atakum'da kadınlar tek ses oldu

SAMSUN - Atakum Belediyesi ve STK'lar tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar bir araya geldi. Kadınların tek ses olduğu önemli günde, emekçi kadınlar Atakum'dan tüm dünyaya "Birlikte mücadele edeceğiz" mesajını verdi.

Atakum Belediyesi, TÜM BEL-SEN, GENEL-İŞ ve TEZ-KOOP-İŞ Samsun Şubeleri iş birliğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirildi. Kadınların yoğun katılımıyla Yalı Kafe'de yapılan etkinlikte konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Kadının olmadığı yer eksiktir" dedi.

Programda sırasıyla konuşan CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Serap Gürgör, CHP Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir, DİSK Genel İş Sendikası adına TÜMBELSEN Sekreteri Emine Uyar Er, Büyümoyumca Mahalle Muhtarı Fatma Yiğit, Atakum Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç, TEZKOP İŞ Sendikası Kadın Komitesi Dönem Sözcüsü Buket Özden ve CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, önemli açıklamalarda bulundular.

"Kadının olmadığı yer eksiktir"

Türkiye'deki eşitlik, demokrasi, insan hakları varsa temelinde kadın olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Kadının olmadığı her yer eksiktir. Demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün düşmanları kadınların da düşmanıdır. Kadına şiddet nerede varsa, orası demokrasiden nasibini almamıştır; demokrasiye karşıttır. Kadın anadır ve onun olduğu yerde sevgi vardır. Anasıyla oğlu, anasıyla kızı arasındaki sevgi bağı tartışılabilir mi? O zaman sendikalara yeni bir görev: kadın emeğini yeniden tanımlamak. Ev kadını veya beyaz yakalı, doktor veya mühendis kim olursa olsun fark etmez; kadın emeğini doğru tanımlayamazsak, kadının toplumdaki yerini doğru tespit edemezsek demokraside sorunlar yaşıyoruz demektir. Büyük bir mücadeleden geliyoruz ama Anadolu kadını farklı. İçinde bulunduğumuz coğrafya ayrı, Anadolu kadını farklı. Hem mücadelede farklı hem de Cumhuriyet'in ona ayırdığı yerde farklı. Cumhuriyet'in Anadolu kadınına ayırdığı yer, Batı dünyasının çoğundan daha öndedir ve önceliklidir. Anadolu kadınının bir farkı vardır, dünyada ilk kez Atatürk'ün yanında askerinin ve çocuklarının yanında ulusal kurtuluş mücadelesinde yer almıştır. Bu mücadele hem bağımsızlık hem de demokrasi mücadelesidir. Bu kurtuluş mücadelesi ise Cumhuriyeti, demokrasiyi, özgürlüğü ve eşitliği hedef alanlara karşı dünyada benzeri olmayan bir mücadeledir. Bunun öncüsü de kadındır. Halide Edip Adıvar'dır, Kara Fatma'dır, Ayşe bacıdır, onun öncüsü sizlersiniz" diye konuştu.

Başkan Deveci, kadınlarla birlikte Atakum'un güçleneceğini belirterek, şunları söyledi:

"Ben Atakum Belediye Başkanı olarak, Atakum'u kadın emeğinin, ana yüreğinin her tarafta hissedileceği bir kent yapma sözünü vermiştim, bunu beraber yapacağız. Hangi sivil toplum kuruluşu, hangi siyasi partinin kadın kolları olursa olsun, ananın partisi olmaz. En büyük parti anadır. O yüzden kadınlarla birlikte çocuklarımızın geleceğini daha güvenilir yapmak için çalışacağız. Ülkemiz uçurumun kenarında, çocuklarımızın geleceği yok. Gençlerimizin yüzde 33'ü işsiz. Atakum Belediye Başkanı olarak benden iş bekleyen 5 bin genç var. Hepsi sizin çocuklarınız, onlar için mücadele edeceğiz. Partilerinizden vazgeçin, seçimden seçime gidin oy verin; çocuğunuzdan, ülkenizden daha mı kıymetli? Onlar tehlikede ve biz onlar için mücadele edeceğiz. Gününüz kutlu, yolunuz açık olsun. Ana yüreğiniz sağlam olsun."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emekçi Atakum Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title