Haberler

Atakum Belediyesinden Yerli Otomobil Üretimine Destek

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yerli otomobil seri üretime geçer geçmez 25 araç satın alacaklarını bildirdi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yerli otomobil seri üretime geçer geçmez 25 araç satın alacaklarını bildirdi.

Taşçı, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde kurulan Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu tarafından üretilecek otomobile destek olmak amacıyla 25 yerli araca talip olduğunu belirtti.

Yerli üretim otomobilin dünyaya meydan okuyacak bir ekonomik çıkış olduğuna dikkati çeken Taşçı, "Türkiye, artık eski Türkiye değil. Savunmadan enerjiye yerli ve milli üretimle her geçen gün daha da millileşen, daha da güçlenen bir Türkiye var." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde başlatılan yerli otomobil projesini sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Taşçı, "Bu anlamda 2019'da prototipinin tamamlanması ve 2021 yılında seri üretime geçmesi planlanan yerli üretim otomobilimizden 25'ini Atakum Belediyesi olarak satın alacağız. Ardından da zaman içerisinde belediyemiz araç filosunun yerli üretim araçlardan oluşacak şekilde yenilemeyi hedefliyoruz." ifadesine kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İshak Taşçı Türkiye Atakum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title