Haberler

Ataköy'de Spor Kulübü Arazisine İmam Hatip Lisesi Yapılacağını Söyleyen Gruptan Protesto

BAKIRKÖY  Kent Savunması'na bağlı bir grup, Ataköy'de içinde tenis kortları, olimpik yüzme havuzu, futbol sahası bulunan Emlak Bankası Spor Kulübü arazisinin, ' spor tesis alanı'ndan çıkartılarak, 'Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis alanı'na çevrilmesine tepki gösterdi.

Spor alanlarının bulunduğu ve ağaçlarla çevrili yaklaşık 12 bin metrekarelik araziye imam hatip lisesi yapılacağını belirten eylemciler, "Yeşil alanımdan elini çek", " Bakırköy'üme dokunma" yazılı pankartlar taşıdı. Ziraat Bankası'nın mülkiyetinde bulunan arazi için Ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde plan değişikliği yapılmış, alana imam hatip lisesinin yanı sıra yurt, kütüphane, spor tesisi, sergi-konferans salonları gibi bölümlerin de inşa edileceği ifade edilmişti.

Grup adına açıklama yapan Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Asuman Yarkın Yeşilırmak, Ataköy sahiline yapılan yüksek yapılar nedeniyle vatandaşların denizle ilişkisinin kesildiğini, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi alanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan plan değişikliği ile yapılaşmanın önünün açıldığını vurgulayarak, "Şimdi de sıra, planlı yapılaşmış bir konut alanı olan Ataköy'ün spor ve yeşil alanlarının yapılaşmaya açılmasına geldi" dedi.

Ataköy'ün eğitim alanları yeterli olduğunu belirten Yeşilırmak, "Ataköy halkının hiçbir meslek lisesi talebi yoktur. Yakın çevresinde ulaşılabilir konumlarda çok sayıda İmam Hatip Lisesi bulunmaktadır. Söz konusu plan değişikliği, Ataköy yerleşmesinin spor tesisi alanı yok edilerek, ihtiyaç olmayan bir yapıya dönüştürmek için yapılmaktadır" diye konuştu. Yeşilırmak "Ataköy halkı, yıllardır boş ve atıl tutularak çürümeye terk edilmiş olan spor ve sosyal tesis alanının yenilenerek açılmasını beklerken, tümden elinden alınması ve yok edilmek istenmesine itiraz ediyor. Bu alanın mevcut fonksiyonunda kalmasını, tesisin ağırlıklı olarak açık spor alanları ve yeşil alan kullanımıyla yenilenmesini ve yeniden halkın kullanımına açılmasını talep ediyor" ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ziraat Bankası İstanbul Bakırköy Ataköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title