Haberler

Atabacasında Kömür Göründü

Soma Kömür İşletmeleri, rödovans karşılığı işletilmesi için aldığı 2,5 milyon tonluk Atabacası kömür sahasında kömüre rastladı.12 Mart'ta çalışmalara başlayan firma, kısa zamanda büyük yol kat ederek hazırlık aşamasında çıkardığı Bin tonluk...

Soma Kömür İşletmeleri, rödovans karşılığı işletilmesi için aldığı 2,5 milyon tonluk Atabacası kömür sahasında kömüre rastladı. 12 Mart'ta çalışmalara başlayan firma, kısa zamanda büyük yol kat ederek hazırlık aşamasında çıkardığı Bin tonluk kömürü kendilerine ait yıkama tesisinde hazırlayarak Ege Linyitleri İşletmesi'ne teslim etti. İki aya kadar üretime geçilecek olan sahada yılbaşına kadar yaklaşık 2 bin işçi istihdam edileceği belirtildi.

Soma Kömür İşletmeleri Soma Bölge Müdürü Haluk Evinç, İnsan Kaynakları Müdürü Celalettin Gökaşan ile birlikte Atabacası kömür sahasında çalışmaları inceledi. Burada basın mensuplarını bilgilendiren Evinç, "Atabacası kömür sahasında 12 Mart'ta başladığımız çalışmaların ardından kısa zamanda büyük yol kat ettik. Ata1 bacasında 815 metre ilerledik. 740. metrede kömürü bulduk. Kömür içerisinde 40 metre ilerleme yapıldı. Bunun sonucunda tavan taşına ulaşıldı. Şimdi 150 metre daha gidip tam manasıyla kömüre ulaşacağız" dedi.

Soma'da şu an iki kömür ocağında yaklaşık 5 bin işçiyi istihdam eden Soma Kömür İşletmeleri Atabacası'nda da yılbaşına kadar 2 bin işçiyi istihdam edecek.

Tam olarak üretime yaklaşık iki aya kadar geçeceklerini belirten Evinç, "Şu an 150 kişi ile burada çalışmaları yürütüyoruz. Ancak, yılbaşına kadar bu sayı 1500-2000'i bulacak" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Soma Kömür Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title