Haberler

Ata Sporu Tedavi Yöntemi Oldu

- Ata sporu tedavi yöntemi oldu

Okçuluk, dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon eksikliğine iyi geliyor

ÇANAKKALE - Ata sporu okçuluk, dikkat eksikliği için tedavi yöntemi oldu. Doktorlar ve öğretmenlerin tavsiye etmesiyle okçuluğa başlayan öğrenciler, ders ve sınavlarında daha başarılı oluyor.

Hem kapalı alanlar hem de açık alanlarda yapılabilen, 7'den 70'e herkesin yapabileceği gözde bir spor branşı olan okçuluk son zamanlarda popülerliliğini arttırmaya başladı. Gelişen ve beğenilen spor branşları içerisinde bulunan okçuluk eğitiminin, bireylere farklı katkıları oluyor. Odaklanma, konsantrasyon, motivasyona katkı sağladığı için doktorlar ve öğretmenler, öğrencilere okçuluk sporunu tavsiye ediyor. Okçulukla dikkati ve odaklanmaları artan gençler ders ve sınavlarında daha başarılı oluyor.

3 ay önce okçuluğa başlayan 12 yaşındaki Efe Enes Erpulat, "Okçuluğa 3 ay önce başladım. Derslerimde baya faydası oldu. Aldığım oyuncakla evde şişeleri falan çoğu kez vuruyordum. O yüzden ben de okçuluğu bir deneyeyim dedim. Öyle başladım. Okçuluk daha çok benim dikkatimi yoğunlaştırıyor" dedi. Okçuluğa yaklaşık 6 ay önce başladığını söyleyen 14 yaşındaki Atacan Yılmaz, "Okçuluğa merakım yoktu ancak doktor önerdi. Doktor, benim bir spora yönelmemi dikkate iyi geleceğini ve derslerime odaklanacağımı söyledi" dedi.

Okçuluk sporunu 5 senedir yaptığını söyleyen Muhammet Taha Arslan, "Okçuluğa ata sporu olduğu için ayrı bir sevgi duyuyorum. Derslerime ve arkadaş ortamıma büyük katkısı oluyor. Herkesin yapmasını tavsiye ederim" şeklinde konuştu. Okçuluğa yeni başlayan Elifsu Girgin ise, "Okçuluğa hocam Tandoğu Yazıcı sayesinde başladım. Okçuluğu hem ata sporumuz hem de dikkatimizi toplayan bir spor olduğu için. Derslerime katkı sağlıyor. Daha çok kuvvet isteyen bir şey ancak herkes yapabilir bu sporu" diye konuştu.

Okçuluğun derslerine katkısı olduğunu ifade eden Arda Deniz Yücel (12), " Okçuluğu bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Okçuluk kursuna hafta sonu gelecektim en başında annemin tavsiyesiyle. Sonra eğlenceli olduğu için hafta içi de gelmeye başladım. Derslerimde haftanın her başında TEOG oluyor, onlarda daha iyi olmaya başladım" dedi.

Çanakkale Merkez Okçuluk Spor kulübü Başkanı ve Baş Antrenörü Tandoğu Yazıcı, "Okçuluk sporu genelde odaklanmayla ilgili çok büyük bir işlev görüyor. Yani sporcu yayı çektiği zaman nefes kontrolünden tutunda beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlayarak daha düzel düşünerek zihinsel gelişimi sağlıyor. Nefes kontrolünden tutun odaklanma, konsantrasyon, motivasyona çok katkı sağladığı için doktorlarımız tabi bu konuda dikkat eksikliği olan çocukları bize yönlendiriyorlar. Aynı zamanda omuriliklerinde eğrilikleri oluyor bazı çocukların bunu da tedavisinde yine biz okçuluk sporuna sporcuları yönlendiriyorlar. Bizim 6 yaşından itibaren başlayın 70 yaşına 72 yaşına kadar sporcularımız var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title