Haberler

Ata Başsağlığı Diledi

Güncelleme:

BDP'li Ata: "Askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum"

Ata, ölen askerlere rahmet, acılı ailelerine başsağlığı dilediğini belirten Ata, "Ramazan ayı deyip gencecik erleri operasyon alanlarına sürmek ve operasyonlara mahal vermek siyasi iktidarın acizliğini ortaya koymaktadır. Yaşanan her kayıptan bizzat siyasi iktidar sorumludur" dedi.

DTK, Demokratik Özerkliğin 6 aylık eylem planını açıkladı. DTK içerisinde kurulan 13 kişilik Koordinasyon Kurulu adına BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve 1999 yılında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine PKK kamplarından Türkiye'ye gelip teslim olan Aysel Doğan, Diyarbakır Sümerpark'ta basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin bugün farklı bir şey konuştuğunu söyleyen Ata şöyle konuştu:

"Ama silahların konuştuğu, şiddetin güçlü bir şekilde toplumsal yaşamda hissedildiği bu dönemde, bugün itibariyle sınır ötesi operasyonların gerçekleştiği bu dönemde bizler çözüm projelerimizi, siyaseten çözümün mümkün olduğunu, siyasetçilerin asla susmaması gerektiğini bir kez daha ifade etmek amacıyla yine karşınızdayız. "

ASKERLERE RAHMET AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Hakkari'de PKK saldırısında 9 asker ve bir korucunun şehit edilmesine de değinen Ata, ölümlerden üzüntü duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Dün yaşanmış ölümler dolayısıyla üzüntü duyduğumuzu, gerek Demokratik Toplum Kongresi, gerek Barış ve Demokrasi Partisi olarak ifade ettik. Burada öncelikle yaşamını yitiren askerlere Allahtan rahmet ve acılı ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Şunu da ifade etmek istiyorum. Basının önüne çıkıp bu ülkenin siyasi iktidarı olarak ramazan ayından, rahmet ayından bahsetmek, ama bunun gereğini yapmamak, siyasi iktidarın büyük bir ayıbıdır. Ramazan ayı deyip gencecik erleri operasyon alanlarına sürmek ve operasyonlara mahal vermek siyasi iktidarın acizliğini ortaya koymaktadır. Biz dün bir kez daha gördük ki, yaşanaN her kaybının altında siyasi basiretsizlik yatmaktadır. Yaşanan her kayıptan bizzat siyasi iktidar sorumludur. Bu nedenle biz siyasi iktidarı da, Koordinasyon Kurulu olarak sorumlu davranmaya, sorunun çözümü için, siyaseten çözüm için çağırıyoruz. "

6 AYLIK EYLEM TAKVİMİ

DTK'nın Kürtlerin en üst temsil organı olduğunu ileri süren Ata, demokratik özerkliği ilan eden DTK'nın sürece 'demokratik müdahalede' bulunduğunu savunarak, hazırladıkları 6 aylık eylem takvimini açıkladı. Ata şöyle dedi: "

"Kolektif olarak kullanılması engellenen ve asimilasyon politikaları ile yok edilmeye çalışılan Kürtçe'nin halkımız tarafından yaşamın her alanında, devlet kurumları da dahil olmak üzere yaygın bir şekilde kullanılması, halkın kendi öz gücüne dayanak oluşturacağı eğitim merkezlerinde anadilde eğitim ve öğretimin sağlanması, Çocuk Eğitim Merkezleri kurularak bu merkezlerde anadilde eğitim çalışmalarının yürütülmesi, Kürt sorununa Demokratik Çözüm ve Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi'nin kurularak çalışmalarına başlaması kararları alınmıştır. Biz siyasi iktidarı sorumlu davranmaya, sorunun çözümü için tıkanmış olan kanalları, siyasi kanalları açmaya davet ediyoruz. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title