Haberler

Asyalı Büyükelçilerinden Başkan Tuna'ya Ziyaret

Asyalı Büyükelçilerinden Başkan Tuna'ya ziyaret Aralarında Tayland, Endonezya, Malezya, Bruney, Filipinler, Singapur ve Vietnam Büyükelçilerinin yer aldığı asyalı büyükelçiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı toplu olarak ziyaret etti Başkan Tuna: "Asya ülkeleriyle gönül...

Asyalı Büyükelçilerinden Başkan Tuna'ya ziyaret

Aralarında Tayland, Endonezya, Malezya, Bruney, Filipinler, Singapur ve Vietnam Büyükelçilerinin yer aldığı asyalı büyükelçiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı toplu olarak ziyaret etti

Başkan Tuna:

"Asya ülkeleriyle gönül köprümüz sağlam

"Dünyanın içinden geçtiği süreç göz önüne alındığında işbirliği ve iyi ilişkilerin artması çok önemli"

Asyalı Büyükelçiler Başkent'in tanıtımında rol almak istediklerini söylediler

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'ya büyükelçi ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor. Başkan Tuna son olarak Güneydoğu Asya Uluslar Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Tayland, Endonezya, Malezya, Bruney, Filipinler, Singapur ve Vietnam Büyükelçileri toplu olarak Başkan Tuna'yı makamında ziyaret etti.

"En önemli misyonumuz Ankara'yı tanıtmak"

Ziyarette Başkent'in turizm açısından gelişmesini istediklerini belirten Asyalı Büyükelçiler, "Türkiye yalnızca İstanbul ve Nevşehir Kapadokya'dan ibaret değil. Ankara'nın da özellikle görülmesi gereken bir şehir olduğunu ülkelerimizde anlatıyoruz. En önemli misyonumuzda Ankara'yı tanıtmak" değerlendirmesinde bulundular.

Asyalı Büyükelçilerin yoğun ilgi gösterdiği Başkan Tuna, sıcak bir ortamda geçen sohbette konukları ile tek tek ilgilendi.

Büyükelçilerin Başkent'in tanıtılmasındaki iyi niyetli çabalarının takdire şayan olduğunu belirten ve işbirliği çağrısı yapan Başkan Tuna, şu mesajları verdi:

"Ülkelerarası diyaloğun geliştirilerek, işbirliğinin artırılmasında büyükelçilere büyük görevler düşüyor. Asya ülkeleri ile özellikle toplum ve kültürel açıdan çok yakınız bu çok önemli. Gönül köprümüz sağlam. Dünyanın içinden geçtiği süreç göz önüne alındığında işbirliği ve iyi ilişkilerin artmasının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Sizler siyasi anlamda gelişmeleri yakından takip ediyorsunuz zaten. Kardeş ülkeler olarak iletişimimizin iyi olması, işbirliğimizin artması ile bağlarımız daha kuvvetli hale geliyor. Birlikten kuvvet doğar."

Büyükelçilerden ulaşım talebi

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Pham Anh Tuan, Ankara'yı çok sevdiğinin altını çizerek, Başkent'in bazı noktalara yurtdışı direkt havayolu ulaşımının olmamasının Ankara için büyük eksiklik olduğuna dikkat çekti.

Başkan Tuna da bu talep üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bu konudaki çalışmaları yoğunlaştırdığını, kısa bir süre içinde de Ankara'dan Roma'ya seferlerin başlayacağı müjdesini verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Endonezya Tayland Vietnam Ankara Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title