Haberler

Aşure Gününde Alevi Sünni Dayanışması

Erzincan'da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda düzenlenen 'Aşure Günü'ne binlerce Alevi ve Sunni katıldı.

Erzincan'da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda düzenlenen 'Aşure Günü'ne binlerce Alevi ve Sunni katıldı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, Alevi ile Sünni ayırımı olmadığını belirterek, "Kimin böyle bir ayrımı varsa onlar düşünsün" dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfında bugün düzenlenen 'Aşure Günü'ne Vali Süleyman Kahraman, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Belediye Başkanı AK Parti'li Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Emniyet Müdürü Doğan İnci, sivil toplum kuruluş temsilcileri başta olmak üzere 10 bin Alevi ve Sunni inancındaki kişi katıldı. Kadın- erkeklerin ateş yakarak kazanlarda pişirdiği 1.5 ton et ve 500 kilo pirinç pilavı ile 12 kazan dolusu aşure uzun kuyruklar oluşturanlara dağıtıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Sadık Düzgün, 'Birlik, beraberlik, kardeşlik' adına önemli bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini bildirdi. Sadık Düzgün, şöyle dedi:

"Tüm canlar geldi. Sağ olsunlar. 4 büyükbaş hayvan kurban kestik. 1.5 ton et hazırladık. 500 kilo pirinçten pilav, 12 kazan da aşure yaptık. Erzincan halkıda duyarlı davrandı. Biz Aleviler, 72 millete aynı nazarda bakmaktayız. Alevi- Sünni diye bir ayrımımız yok. Kimin böyle bir ayrımı varsa onlar düşünsün. Herkes burada bir olduğu için çok mutluyuz. Geçen yıl yaklaşık 8 bin kişiye dağıtmıştık. Bu yıl 10 bini aştık." - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Kahraman Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title