Haberler

Aşure Günü İçin Provalar Yapıldı

Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin 1367. yıldönümü nedeniyle Halkalı Aşure Meydanı'nda düzenlenecek program öncesi hazırlıklar tamamlandı. 300 kişinin rol alacağı "İlahi Aşkın Zirvesi" isimli oyunun provaları yapıldı.

Caferilik İnancını Tanıtma Eğitim ve Araştırma Derneği (Caferi-Der) tarafından Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin 1367. yıldönümü nedeniyle yarın Halkalı'da yapılacak program öncesi hazırlıklar tamamlandı. 300 kişilik bir tiyatro ekibi tarafından sahnelenecek "İlahi Aşkın Zirvesi" isimli oyun için bugün provalar yapıldı.

Yarın düzenlenecek program hakkında bilgi veren Caferiyol Dergisi Yazı İşleri Müdürü Kasım Alcan, programa yüz binlerce kişinin katılmasını beklediklerini ifade ederek "Hz. Hüseyin'in Kerbela Çölü'nde, Yezid tarafından katledilmesinin yıldönümünü anacağız. O facianın anısına canlandıracağımız bir tiyatronun bugün provasını yapıyoruz. Yarın Muharrem ayının 10. günü. Programa yüz binlerce insanın katılmasını bekliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç bizleri onure edecek. Bu bizim için büyük onur ve sevinç kaynağıdır. Anavatan Partisi Başkanı Erkan Mumcu'nun da kalıtacağı programa, ayrıca yabancı konsolosluklar ve temsilciliklerden de katılım olacak. Çok güzel bir anma töreni gerçekleştireceğiz" dedi.

Alcan, ayrıca programa katılacaklardan kan vermek isteyenlerin de Kızılay çadırına gelerek kan verebileceklerini belirtti.

(CG-ED-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title