Haberler

Astımlı Oğlunu Balla Tedavi Etti

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesinde Öğretmenlik Yapan Erdal Satuk, Doktorların İyileştiremediği Alerjik Astım Hastası Oğlunu Kestane Balı Yedirerek Tedavi Ettiğini İddia Etti.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde öğretmenlik yapan Erdal Satuk, doktorların iyileştiremediği alerjik astım hastası oğlunu kestane balı yedirerek tedavi ettiğini iddia etti.

Evli ve 2 çocuk babası 18 yıllık öğretmen Erdal Satuk, oğlu Faruk Satuk'un 1 yaşında astım bronşit rahatsızlığı teşhisi konularak 7 yaşına kadar tedavi gördüğünü söyledi. Tüm tedavilere ve çabalara rağmen oğlunun iyileşmediğini ifade eden baba Satuk, bir öğretmen arkadaşından kestane balının çok faydalı olduğunu duyması üzerine 2005 yılında arıcılıkla uğraşmaya başladı. Satuk, kendi arılarının ürettiği kestane balını her gün yedirip, şerbetini içirdiği oğlunun iki yıl içerisinde hastalıktan kurtulduğunu söyledi. Gökçebey İlköğretim Okulu Öğretmeni Erdal Satuk, "Arıcılığa başlamamın sebeplerden biri çocuğumun hastalığı oldu. Alerjik astım rahatsızlığı var. Yaklaşık 6-7 yıldır sürekli doktorlara gidip geldim. Balın faydalarını öğrendikten sonra, arıcılığa başladım. Çocuğumun rahatsızlığı nedeniyle sabah ve akşam düzenli kestane balı yedirmeye başladık. Kestane balı üretmeye başladıktan sonrada çocuğumun rahatsızlığı düzeldi. Alerjik astım rahatsızlığını kestane balı yok etti" diyerek kestane balı ile kendisinin kas romatizması ve mide rahatsızlığını tedavi ettiğini iddia etti.

Hastalığının ilk zamanlarında her gün bal yemekten bıktığını ifade eden 10 yaşındaki Faruk Satuk' iyileşmeye başlayınca balı daha çok sevmeye başladığını kaydetti.

(SD-SD-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title