Haberler

Astana'da "Türkçe'nin Sesi" Şiir ve Türkü Dinletisi

ASTANA (AA) – Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Türkçe'nin sesi" şiir ve türkü dinletisi yapıldı.

Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği, Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Avrasya Lev Gumelev Milli Üniversitesinin iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Astana Eğitim Müşaviri Abdülmuttalib Çetin, Türkiye'nin Astana Ticaret Müşaviri Sertaç Güner ve Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Baubek Somjurek'in yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Etkinlikte Avrasya Milli Üniversitesi Uluslararası İlişkileri Fakültesi Türkoloji Bölümü öğrencileri, Türkçe şiirler okudu ve türküler söyledi.

Çetin, burada yaptığı konuşmada, Kazakistan'ın tarihte İpek Yolu'nun önde gelen güzergahlarından olduğunu ve Orta Asya'nın kültürün doğduğu yer olduğunu belirtti.

Kazakistan ve Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik ve sosyal iş birliğinin kültürel ve eğitim alanında da artarak devam etmesinden umutlu olduğunu dile getiren Çetin, "Böylesi etkinliklerin daha da büyük şölen halinde edebiyatçı ve sanatçılarımızın katılımıyla geleneksel hale gelmesi en büyük arzumuzdur." ifadesini kullandı.

Çetin, türkülerin kültürün zenginleşmesine katkı sağlayan yegane unsurlardan olduğunu sözlerine ekledi.

Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Somjurek, etkinliğin iki ülkenin stratejik ortaklığının göstergesi olduğunu kaydederek, Türkiye'nin Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olduğunu hatırlattı.

Avrasya Milli Üniversitesi Uluslararası İlişkileri Fakültesi Türkoloji bölümünde Türk diline büyük önem verildiğini aktaran Somjurek, "Bizde Türkiye'den gelen profesörler çalışıyor. Türkoloji bölümünün parlak geleceği olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kazakistan Avrasya Türkiye Astana Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title