Haberler

    Assange: ABD Seçimlerinden Önce Tüm Belgeler Açıklanmalı

    WikiLeaks'in 10. yaş günü için Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen basın toplantısına sitenin kurucusu Julian Assange da video konferans yöntemi ile katıldı.

    WikiLeaks'in 10. yaş günü için Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen basın toplantısına sitenin kurucusu Julian Assange da video konferans yöntemi ile katıldı. Sputnik Türkiye'nin haberine göre 'Truth' (Hakikat) yazılı bir tişört giyen Assange, WikiLeaks'in 10 yılda 10 milyon belge yayınladığını hatırlatarak, "Görevden ayrılmam gerekse bile belge yayınlamaya devam edeceğiz" dedi.

    Assange, "Gelecek 10 haftada her hafta yeni belgeler yayınlamayı umuyoruz. Bir programımız var ve çok zor bir program. ABD başkanlık seçimleriyle ilgili tüm belgeler 8 Kasım'dan önce ortaya çıkmalı" ifadelerini kullandı.Öte yandan Assange, seçimlerin yanı sıra savaş, silah ve petrol ticareti ile Google hakkında da yeni belgeler yayınlayacaklarını duyurdu.

    'KANUNLAR AÇIK, BM DE BU KONUDAKİ KARARINI VERDİ'

    Assange, daha sonra ise basın toplantısını takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Assange, "Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ndeki yasal durumunuz nedir?" sorusuna, "Bunların tamamı siyasi. Kanunlar açık. BM de bu konudaki kararını verdi" diyerek yanıtladı. Basın toplantısında, ABD'nin Demokrat Partili başkan adayı Hillary Clinton hakkında yeni belgeler açıklaması bekleniyordu.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Julian Assange Almanya Türkiye Berlin Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title