Haberler

Aspendos Festivali'nde Baltık Rüzgarı Esti

Güncelleme:

Görkemli bir açılış töreni ile başlayan 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali bu kez Baltık ülkelerinden Estonya'yı ağırladı.

Festivalin bu yılki ilk yabancı konuğu olan Estonya Ulusal Operası , festivalde İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin " en sevdiğim eserim " dediği Rigoletto Operası'nı sahneledi. Victor Hugo'nun Le Roi s'amuse adlı oyundan uyarlayarak Francesco Maria Piave 'nin librettosunu yazdığı eser, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun kusursuz akustiğinde izleyici ile buluştu. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen'in de katıldığı gecede sanatçılar güçlü performansları ile beğeni topladı. Estonya Operası'ndan Neeme Kuningas'ın resijörlüğünü yaptığı eserde orkestrayı ise Juri Alperten yönetti.

Estonya Operası Rigoletto'yu sahneledi

Dünya opera repertuvarının baş yapıtları arasında yer alan ve konusu 16. yy ortalarında Mantua'da geçen eser ; Aspendos 'taki temsilinde 2 perde olarak sahnelendi. Hirvo Surva ve Peeter Perens'in koro şefliğini üstlendiği eserde, dekor ve kostüm tasarımı Kustav Agu Püüman imzası ile sanatseverlerle buluştu. Eserde "Rigoletto" karakterini Rauno Elp canlandırırken ; Irina Dubrovskaya " Gilda" , Alexander Schulz " Mantua Dükü", Priit Volmer "Sparafucile", Helen Lokuta " Maddalena " , Juuli Lill "Giovanna" , Märt Jakopson "Monterone", Rene Soom" Marullo " , Oliver Kuusik " Borsa " , Mart Laur " Kont Ceprano" , Valentina Taluma " Kontes Ceprano " ,Pavlo Balakin " Genç Hizmetkar" ve Kristina Vahi "Page" rolüyle sahne aldı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Victor Hugo Estonya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title