Haberler

Aso Projelerine AB'den Destek

Ankara Sanayi Odasının (Aso), İki Projesi AB -Türkiye Odaları Ortaklığı Hibe Programı Tarafından Desteklenecek.

Ankara Sanayi Odasının (ASO), iki projesi AB-Türkiye Odaları Ortaklığı Hibe Programı tarafından desteklenecek.

ASO tarafından hazırlanarak AB-Türkiye Odaları Ortaklığı Hibe programından desteklenecek projelerden biri ''Fikri Sınai Mülkiyet Hakları'' projesi.

Söz konusu proje kapsamında AB mevzuatına uyum sürecinde Türk sanayicilerin fikri sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilerek, farkındalıklarının arttırılması öngörülüyor. Toplam 116 bin avro'luk projenin 104 bin avro'su hibe olarak AB'nin söz konusu fonu tarafından sağlanacak. Geriye kalan 12 bin avro ise ASO tarafından ödenecek.

Bu projede ASO, Belçika'nın Voka-Antwerp Ticaret Odası ile Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çalışacak. ASO Proje kapsamında Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda eğitilmesini hedefliyor.

ASO'nun, AB-Türkiye Odaları Ortaklığı Hibe Programından destek alan ikinci projesi ise ''ASO Meslek Akademisi'' projesi. 166 bin avroluk projenin 149 bin avro'su söz konusu fon tarafından hibe olarak geriye, kalan kısmı ise ASO tarafından karşılanacak.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek ''Mesleki Eğitim İhtiyaç Analiz Anketi'' sonucunda ara teknik eleman yetiştirilmesine yönelik olarak belirlenen mesleki ihtiyaç talepleri doğrultusunda ASO Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi'nden işsiz gençlere eğitim verilecek. Kadın ve erkek kursiyerlerin eğitileceği proje kapsamında gençlerin meslek edinmeleri istihdam garantili olarak sürdürülecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title