Haberler

Aso Başkanı Özdebir: "Lojistik Üssü Ankara'nın Ekonomik Gelişimi Açısından Önemli"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Taşımacılığın yüzde 90’dan fazlasının karayolu ile yapıldığı düşünüldüğünde Ankara Lojistik Üssü’nün Ankara’nın ekonomik olarak gelişmesi açısından son derece önemli olduğu anlaşılmaktadır" dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Taşımacılığın yüzde 90'dan fazlasının karayolu ile yapıldığı düşünüldüğünde Ankara Lojistik Üssü'nün Ankara'nın ekonomik olarak gelişmesi açısından son derece önemli olduğu anlaşılmaktadır" dedi.

ASO Başkanı Özdebir, Ankara Lojistik Zirvesi ve Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Özdebir, Türkiye'de lojistik sektörünün taşımacılık olarak düşünüldüğünü ama bu algının yavaş yavaş geride kaldığını belirterek, "Aslında lojistik tedarikten başlayıp satış sonrası hizmetlere kadar diğer hizmet alanlarını da içeren depolama, elleçleme, ambalajlama, satış sonrası hizmetler, ürünün yerine kadar teslimi gibi geniş bir yelpazeyi kapsayan bir alandır. Bu alanda hizmetlerin tek elden verilebilmesi biz sanayiciler açısından çok büyük bir nimettir. Çünkü hepimizin tek tek yapması gereken işlerin bu alanda uzmanlaşmış firmalar tarafından yapılması hem kaliteyi artırmakta hem de hizmeti daha ekonomik sunmaktadır" diye konuştu.

Lojistik sektörünün daha fazla gelişebilmesi için yeni firmaların ve yeni yatırımların yapılması gerektiğini vurgulayan Özdebir, şunları kaydetti:

"Taşımacılığın yüzde 90'dan fazlasının karayolu ile yapıldığı düşünüldüğünde Ankara Lojistik Üssü'nün Ankara'nın ekonomik olarak gelişmesi açısından son derece önemli olduğu anlaşılmaktadır. Ankara her geçen gün daha fazla sanayileşen, daha fazla üreten ve sanayinin başkenti olma yolunda ilerleyen önemli bir üretim merkezi haline geldi. Bulunduğumuz bu merkezde günde 120 civarında tır yükleniyor. ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki demiryolu Lojistik Üssü'nde de ayda 800 konteyner demiryolu ile naklediliyor. Şu an inşaat nedeniyle yol kapalı durumda. Yol tekrar açılınca Ankara Lojistik Üssü'ne kadar gelecektir. Böylece kombine taşımacılık da yani kara, deniz, demiryolu, yani bir ürünü en ekonomik şekilde nihai noktaya ulaştırabilecek alternatiflerin hepsinin birleştiği bir yer olacak." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title