Haberler

Asmek ile Engellini Aştı

Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) mesleki beceri kazandırmanın yanı sıra kursiyerlerinin hayatına dokunuyor.

Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) mesleki beceri kazandırmanın yanı sıra kursiyerlerinin hayatına dokunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 yaşında geçirdiği kazanın ardından tek kolunu kullanamayan 48 yaşındaki Demet Daşik, ASMEK'te yeniden hayata tutundu.

Henüz 12 yaşında bir çocukken yanından geçtiği inşaatın çatı katından üzerine çimento torbasının düşmesiyle yaşamı bir anda değişen 48 yaşındaki Demet Daşik, yüzde 60 ortopedik engeliyle ASMEK'te harikalar yaratıyor.

Turizm sektöründe çalışan ve 2010 yılında emekli olan Daşik, ASMEK kurslarına katılmaya karar verdi.

Bilgisayar kursundan Rusça'ya, yağlı boya kursundan ahşap boyamaya birçok alanda eğitim gören Daşik, şöyle konuştu:

"Emekli olduktan sonra temel bilgisayar kursuna kaydolarak ASMEK ile tanıştım. Sonraki süreçte Rusça ve yağlı boya kurslarına devam ettim. Annem ve babamın vefatıyla kurslara ara vermek durumunda kaldım. Adeta hayata küstüm. ASMEK'ten tanıyan hocalarım beni o dönemde yalnız bırakmayarak aradılar ve kurslara devam etmem gerektiği konusunda beni ikna ettiler.

Benim gibi engelli bir bireyin topluma örnek olabileceğini söylediler. Ben de yeniden 2016 yılında ahşap dekorasyon ve boyama kursuna katıldım. İkinci dönemde de ASMEK'in üç boyutlu rölyef kursuna devam edeceğim."

ASMEK'in hayatına büyük bir anlam kattığını vurgulayan Daşik, "ASMEK'teki kursları sadece boş vakitlerin değerlendirilip, hobi edinilen merkezler değil, aynı zamanda hayata anlam katan kurslar. Hem sosyal çevre açısından hem de hayatınıza yeni ufuklar açılması büyük bir avantaj. Bunu bir meslek dalına dönüştüreceğimi, benim için adeta rehabilitasyon merkezi olacağını düşünmemiştim. ASMEK'te insanın öğreneceği çok şey var." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title