Haberler

Aslan'ın Avukatı Delilleri Görmek İçin Talepte Bulundu

İstanbul merkezli soruşturma kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın avukatı Ersan Şen, delilleri görmek için savcı Celal Kara’ya talepte bulundu.

İstanbul merkezli soruşturma kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen, delilleri görmek için savcı Celal Kara'ya talepte bulundu. Soruşturma kapsamında serbest bırakılan şüphelilere ise adli kontrol tedbiri uygulandığından tutuklanmaları için itirazda bulunulmayacağı iddia edildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen, savcı Celal Kara ile odasında bir süre görüştü. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek savcı Celal Kara ile görüşen Ersan Şen'in, müvekkili olan Süleyman Aslan'ın tutuklanmasına gerekçe olan delilleri görmeyi talep ettiği öğrenildi. Avukat Şen, delilleri görme talebini bir dilekçe ile savcı Celal Kara'ya sundu.

Savcı Celal Kara ile görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ersan Şen, "Savcıya delilleri görmek istediğimize dair bir dilekçe sunduk. Bu dilekçeye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin örnek olacak kararlarını da ekledik. Sayın savcı bu talebi değerlendireceğini söyledi" dedi.

Savcı Celal Kara'nın kendisine çok yakıştırmalarda bulunulduğu yönünde ifadelerde bulunduğunu belirten Şen, "Mesele şuraya buraya çekiliyor. Siyasi çekişmelerin içine çekilmek istemiyorum. Yılların hukukçusuyum, kullanılacak bir hukukçu değilim. Bir an önce iddianameyi hazırlamak istiyorum. Bu ithamların içinde olmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Şen, delilleri görme yönündeki taleplerinin değerlendirilmesinden sonra müvekkili Aslan'ın tutuklanmasına ilişkin itiraz dilekçesi yazacaklarını da belirterek, "Delilleri itiraz dilekçesini daha iyi bir şekilde hazırlamak için görmek istiyoruz" dedi.

İstanbul'da 3 dosya halinde yürütülen ve geçtiğimiz günlerde aralarında bakan çocukları, iş adamları ve bazı bürokratların da bulunduğu 24 kişinin tutuklanmasına karar verilen soruşturma kapsamında 60'a yakın şüpheli nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Edinilen bilgilere göre serbest kalan şüpheliler hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığından tutuklanmaları için itirazda bulunulmayacağı iddia edildi. Nöbetçi mahkemeler tarafından serbest bırakılan şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün ikametgahlarına en yakın güvenlik birimine giderek imza atma zorunluluğu getirilmişti.

Serbest bırakılan şüpheliler hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmemesi halinde savcılık tarafından nöbetçi mahkemeye itiraz dilekçesinin sunulacağı öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Aslan Halk Bankası Ersan Şen İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title