Haberler

Aslan'ın Ailesine "Ağzınızdan Çıkan Söze Dikkat Edin" Uyarısı

Danıştay Saldırganı Alparslan Aslan'ın Babası İdris Aslan'ın Mahkeme Öncesi ve Sonrası Yaptığı Açıklamaların Basında Çıkması Üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz'den Uyarı Geldi. Karadeniz, Sanığı Övücü Sözlerin Suç Olduğunu Belirterek, "Herkes Ağzından Çıkan Söze Dikkat Etsin" Dedi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz, Danıştay saldırganı Alparslan Aslan’ın ailesine duruşma öncesi ve sonrası yaptıkları açıklamalardan dolayı uyardı. Karadeniz, “Herkes ağzından çıkan söze dikkat etsin” dedi.

Danıştay 2. Daire’ye yaptığı silahlı saldırı sonucu bir kişinin ölümü 4 kişinin de yaralanmasına yol açan Alparslan Aslan’ın duruşması, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İlk duruşmasında iki kez kaçmaya yeltenen Alparslan Aslan’ın ikinci duruşmasında geniş güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, duruşma başlamadan önce, sanık yakınlarını uyardı. Karadeniz, sanık yakınlarının duruşma sonrasındaki beyanlarına işaret ederek, sanık yakınlarının sanıkları övücü söz söylemelerinin suç olduğunu söyledi. Karadeniz, “Kim olursa olsun hakkında zabıt tutup, hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Herkes ağzından çıkan söze dikkat etsin, sonra uyarmadı demeyin” dedi.

“SEN HİÇBİR ŞEY GÖRMEDİN DİYE BASKI YAPILDI”

Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz’in uyarısının ardından tanık dinlenmesine geçildi. İlk tanık Aysel Sağlam, olaydan bir gün önce Alparslan Aslan’ı yanında iki kişiyle Danıştay önünde gördüğünü, ancak bu kişilerin şu anki sanıklar olmadıklarını söyledi. Sağlam, gördüğü kişilerin silahlı olduklarını ve Alparslan Aslan’la tartıştıklarını söylerken, konuyla ilgili Emniyet’e ifade verdiğini söyledi. Sağlam, “Emniyet’te hiçbir şey görmediğime dair ifademi almak istediler. Emniyet Müdürü bana ‘sen hiçbir şey görmedin’ dedi” diye konuştu.

SANIKKEN TANIK OLDU

Danıştay saldırısıyla ilgili olarak 4 gün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mehmet Atmaca, bu kez tanık olarak dinlendi. Atmaca, sanık İsmail Sağır’la aynı köylü olduğunu, diğer sanıkları ise tanımadığını söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title