Haberler

Askıda Ekmek Değil, Askıda Giysi

Askıda ekmek değil, askıda giysi İyilik rüzgarı, yüz güldürüyor İhtiyaç sahipleri için ücretsiz ürünlerin yer aldığı tezgah kurduİZMİR - İzmirli emlakçı Ahmet Çakır, dükkanının önüne kurduğu tezgahlarda çevredeki hayırseverlerden topladığı giysi ve ev eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ücretsiz veriyor.

Askıda ekmek değil, askıda giysi

İyilik rüzgarı, yüz güldürüyor

İhtiyaç sahipleri için ücretsiz ürünlerin yer aldığı tezgah kurdu

İZMİR - İzmirli emlakçı Ahmet Çakır, dükkanının önüne kurduğu tezgahlarda çevredeki hayırseverlerden topladığı giysi ve ev eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ücretsiz veriyor. Yol üzerindeki tezgahlara "Ücretsizdir. Getirebilirsiniz, alabilirsiniz. 7 gün" yazısı asan Çakır, günde yaklaşık 500 kişinin yüzünün gülmesine vesile oluyor.

İzmir'in Balçova ilçesine bağlı Eğitim Mahallesinde emlakçılık yapan 52 yaşındaki Ahmet Çakır, sokakta yalın ayak üşüyen çocukları görünce aklına bir proje geldi. Dükkanının önündeki yola tezgahlar kuran Çakır, buraya "Ücretsizdir. Getirebilirsiniz, alabilirsiniz. 7 gün" yazısı astı. Kısa süre içerisinde hayırseverler ihtiyaç fazlası ürünleri tezgaha getirmeye, ihtiyaç sahipleri de bu ürünleri almaya başladı. İyilik rüzgarı tam bir yıldır her gün yaklaşık 500 kişinin yüzünün güldürüyor. Bazen hayırseverlerin evine kadar gidip eşyaları tezgaha taşıyan Çakır, projenin devam edeceğini söyledi. Ücretsiz olarak dağıtılan eşyalar arasında gelinlik ve damatlık ile bir çocuğun kendi elleriyle yaptığı oyuncak da dikkat çekti.

Çevre sakinleri de memnun

Bir senedir dükkanın önüne tezgah kurduğunu kaydeden Çakır, "Bazen üşüyen, yalın ayak çocuklar geçiyordu buradan. İnsanların fazla eşyaları var ama verecek yerleri yoktu. Bu sebeple bu projeyi başlattım. Tezgahın özelliği, sahipsiz olması. Alan ve veren birbirini görmüyor. İnsanlar kullanmadığı eşyaları getiriyor ya da biz evlerine gidip alıyoruz. Örneğin dün biri aradı, satmadığı pantolonları verdi. Herkes işin ucundan bir şekilde tutsa, toplum daha kaynaşır. Ben bu işe ciddi şekilde önem veriyorum. Her gün eşyaları kontrol ediyorum. İçlerinde kötü, kirli eşya varsa ayırıyorum. Günde ortalama 500 parça eşya getirilip alınıyor. Bazen buradan ihtiyacı olan bir eşya alan kişi, ertesi gün başka bir eşyasını buraya bağışlıyor" dedi. Projeden çok memnun olduklarını belirten çevre sakinleri de, "Hayır yapmak çok güzel. Keşke herkes evinde kullanmadığı eşyaları böyle buraya getirse, ihtiyacı olanlar istifade etse. Çevre sakinleri olarak biz de ihtiyaç fazlasını getiriyoruz. İhtiyacı olanlar da alıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çakır Balçova İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title