Haberler

Askf Yöneticileri Vali Mayda'yı Ziyaret Etti

Mayda: "Amatör spor kulüpleri ülkemizin yetenekli sporcuların tespit edilmesi, eğitilmesi ve profesyonel sporcu olmaları noktasında önlerini açan, imkan veren kurumlardır"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, amatör spor kulüplerinin ülkenin yetenekli sporcularının tespit edilmesi, eğitilmesi ve profesyonel sporcu olmaları noktasında önlerini açan, imkan veren kurumlar olduğunu söyledi.

Mayda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilcisi Ercan Çimen ve amatör spor kulüplerinin başkanlarını makamında kabul ederek, bir süre görüştü.

İllerde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin Türkiye'ye profesyonel sporcu yetiştirilmesinde büyük öneme sahip olduğunu belirten Mayda, "Amatör spor kulüpleri ülkemizin yetenekli sporcuların tespit edilmesi, eğitilmesi ve profesyonel sporcu olmaları noktasında önlerini açan, onlara imkan veren kurumlardır. Bizler kulüplerin bu görevleri hasebiyle yaşatılmaları ve desteklenmeleri gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Mayda, bir süre önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolle sosyal güvencesi bulunmayan sporcu ve hakemlerin sağlık güvencesi altına alındığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu gelişme, amatör sporcular adına sevindiricidir. Bizler gençlerimizi çok önemsiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Gençlerimize spor yapmayı ve aktif bir yaşam sürmeyi öneriyoruz. İlimizde faaliyet gösteren tüm kulüplerimize ve sporcularımıza elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Kendilerine başarılar diliyorum." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Mayda Ercan Çimen Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title