Haberler

Askf'den Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (Askf) Başkanı Musa Soykarcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni Ziyaret Ettiler.

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Musa Soykarcı ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ettiler.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut'u ziyaret ederek bir süre görüşen Kayseri ASKF Başkanı Musa Soykarcı, dernekçilikte sürekliliğin esas olduğunu söyledi. Son günlerde Kamu İhale Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerin yerel gazeteleri etkileyeceğini de hatırlatan Soykarcı, "Bu kanunun yasalaşması, yerel gazeteler için önemli bir gelirin gitmesi anlamına geliyor. Bu da yerel gazeteleri zor durumda bırakabilir. İnşallah bu kanun meclisten çıkmaz'' şeklinde konuştu.

Recep Bulut ise basının susturulması, herkesin susturulması anlamına geldiğini söyledi. Bulut, ''Kamu İhale Kanunu, bir kısım gazeteleri kapsıyor. Devlet bu ilanlar ile kamuoyu oluşturuyor. Eğer bu kamuoyu oluşmazsa, ihale ortamında rekabet ortamı oluşmayacak. Beş liralık reklam on lira olacak, devlet kazanmayacak. Devletin kaybı olur. Bu sebeple resmi ilanların yerel gazetelerde yayınlanması önemlidir. Eğer bu olmazsa önemli bir istihdam olan yerel gazeteler kapatılacak. Ankara ile çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yanlıştan dönülür ve hem devletimiz hem de basınımız kazanır" dedi.

(İA-MSA-Y) 12.06.2008 18:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title