Haberler

Askerin Kına Gecesi Davetiyesinde Başbakana Gönderme

Karaman'da Bazı Asker Adayları, Birliklerine Teslim Olmadan Önce Kına Gecesi Düzenledi. Bu Hafta Birliğine Teslim Olacak Asker Adaylarından Eme Gül, Hazırladığı Asker Kınası ve Yemek Davetiyesinde 'Askerlik Yan Gelip Yatma Yeri Değil, Vatanı Beklemeye Gidiyoruz' Yazdı.

Karaman'da bazı asker adayları, birliklerine teslim olmadan önce kına gecesi düzenledi. Bu hafta birliğine teslim olacak asker adaylarından Eme Gül, hazırladığı asker kınası ve yemek davetiyesinde ''Askerlik yan gelip yatma yeri değil, vatanı beklemeye gidiyoruz'' yazdı.

İl genelinde yaklaşık 1000 gencin askere gideceği Karaman'da çoğunluğu 1987 doğumlu asker adayları, geleneklerine göre kına geceleri düzenliyor. Haftasonu birliğine teslim olacak olan 20 yaşındaki Emre Gül, Sümer Mahallesi'ndeki evlerinde cuma akşamı düzenleyeceği kına gecesi ve yemek daveti için davetiye bastırıp, yakınlarına dağıttı. Davetiye kapağında Türkiye haritası üzerinde silahlı asker silüeti ve Türk bayrağı, bunun altında da, ''Askerlik yan gelip yatma yeri değil, vatanı beklemeye gidiyoruz'' yazısına yer verildi.

Davetiyenin diğer düzünde Emre Gül'ün fotoğrafı, Türk Bayrağı üzerinde Atatürk portresi ve davet bilgileri yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 4 Eylül günü Balıkesir'de TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim töreninde, terörle mücadele konusunda konuşurken, bir şehit yakınının ''Şehit cenazesi görmek istemiyoruz'' tepkisi üzerine, ''Canım kardeşim, askerlik yan gelip yatma yeri diğildir'' diye karşılık vermişti.

Serdar ÖZGÜR/KARAMAN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title