Haberler

Askeri Operasyon (2)

Irak'ın Kerkük kentindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmergelerin çekilmesinin ardından Irak güvenlik güçleri birçok stratejik bölgede kontrolü sağladı ancak kentte dumanlar yükselmeye başladı.

Kerkük'teki AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, KYB'li Peşmergelerin Kerkük'ün güneyinden çekilmesiyle birlikte, Irak ordusu ve ona destek veren federal polis güçleri, boşaltılan mevzilere yerleşip, zırhlı araçlarla ana caddelerdeki denetimi eline aldı.

Kente Irak ordusu ve federal polis güçleri girerken, Haşdi Şabi'nin ise cephe arkasında kaldığı henüz Kerkük'e girmediği ifade ediliyor.

Kentin iç kesimiyle Erbil ve Süleymaniye'deki bölgeler Peşmerge'nin denetiminde ancak batısındaki Mekteb Halid Cephesi'nde ise çatışmanın çıktığı, söz konusu bölgeden dumanların yükseldiği yönünde.

Dükkanların kapalı olduğu kentte tam bir kaos ortamı var. Mesai günü olmasında rağmen mesai yapılmadı ve okullar açılmadı.

Peşmerge'nin ani bir şekilde çekilmesine öfklenen bazı kent sakini Kürtlerin ise gönüllü bir şekilde ellerine silah alıp sokak başlarında durduğu, Süleymaniye'ye dönen Peşmerge tanklarının ise vatandaşlar tarafından devrildiği görülüyor. Iraklı güvenlik güçlerinin kent girdiğini belirten öfkeli Kürtler, "Biz nereye gidelim" diyor.

Bazı Kerküklü aileler oluşan kaos ortamından dolayı Erbil ve Süleymaniye'ye doğru hareket ediyor.

Türkmenler ev ve binalarının güvenliğini sağlıyor

Kerkük'teki Türkmen mahalleleri ve parti binalarının olduğu bölgelerde ise sessizlik hakim. Bazı Türkmenlerin ise parti binaların ve sokaklarının başında olası bir kaosa karşı tetikte.

Kaynak: AA / Güncel

Süleymaniye Kerkük Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title