Haberler

Askeri Birlikler Beyaz Felakete Karşı: Asker Köy ve Yollarda Mahsur Kalan 76 Kişiyi Kurtardı, 10...

Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma'nın Cizre - Nusaybin karayolunda kar nedeniyle araçları içinde mahsur kalan vatandaşlara 10 bin kişilik kumanya ve ekmek dağıttığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma'nın Cizre - Nusaybin karayolunda kar nedeniyle araçları içinde mahsur kalan vatandaşlara 10 bin kişilik kumanya ve ekmek dağıttığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, askeri birliklerin kar nedeniyle özellikle Mardin - Şırnak yöresinde araçları içinde ya da evlerinde mahsur kalan vatandaşlara yönelik kurtarma ve yardım faaliyetleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

11 Aralık'ta başlayan yoğun kar yağışı sonucu Mardin/Nusaybin-Şırnak/Cizre Karayolu'nun, İdil/ Köyceğiz Hudut Bölüğü-Çığır Köyü mevkiinde trafiğe kapandığını hatırlatan Genelkurmay, 13 Aralık Cuma günü başlatılan yol açma çalışmalarına 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın, bir Greyder, iki Kurtarıcı ile katıldığını, saat 18.30'dan itibaren Cizre-Nusaybin karayolu kontrollü bir şekilde ve ikişer şeritli olan yolun her istikamette bir şeridi kullanılmak üzere trafiğe çift yönlü açıldığını bildirdi.

Cumartesi sabahı anılan yolun iki şeritli olarak akışını sağlama çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Genelkurmay, bölgede görevli 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı'nın Şırnak Valisi ile birlikte, gün boyunca Cizre-Nusaybin karayolunda (Çığır Köyü mevkiinde) mahsur kalan araç ve vatandaşların kurtarılması ve yol açma çalışmalarına nezaret ettiğini bildirdi. Genelkurmay, anılan yolda mahsur kalan vatandaşlara 10 bin kişilik ekmek ve kumanya dağıtıldığını kaydetti.

Ayrıca, 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Cizre-Nusaybin Karayolunda, Tugay'a ait iş makineleri ve kurtarıcı aracı ile bizzat yol açma ve kurtarma faaliyetlerine nezaret etti. Birlikler, Cizre-Nusaybin karayolunda mahsur kalan 60 vatandaş, iki adet Zırhlı araç ve iki adet Unimog aracı ile Cizre/Köyceğiz'deki Hudut Karakoluna tahliye edildi. Cizre-Nusaybin karayolunda mahsur kalan 600 vatandaşa, Köyceğiz Hudut Bölüğünde, 60 vatandaşa da Cizre/Kurumcu Jandarma Karakolunda, barınma ve iaşe hizmeti sağlandı.

70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birlikleri tarafından ise Zırhlı Personel Taşıyıcılar ile Mardin'in Dargeçit/Ayrancı Köyünde ikamet eden biri diyaliz hastası olmak üzere, dört hasta vatandaş, Midyat/Hanlar Köyünde, kalp krizi geçirdiğinden şüphelenilen bir vatandaş, Midyat/Dolunay Mahallesindeki bir hasta ve refakatçisi, Midyat/Eğlence Köyünden binadan düşerek başından yaralanan bir çocuk ve refakatçisi, Midyat/Gelinkaya Beldesinden bir diyaliz hastası olmak üzere toplam yedi hasta vatandaşın, Midyat Devlet Hastanesine tahliyesi gerçekleştirildi.

6'ncı Motorlu Tugay Komutanlığınca; Şırnak/Akçay-Kasrik ve Akçay/Yeniköy yolları, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı Unsurları tarafından D-400 Karayolunun Şırnak/Ortasu-Andaç Köyleri arasındaki bölümü trafiğe açılırken Gülyazı-Yekmal-Habur II-Beytüşşebap yolunun 20 kilometrelik bölümünde yol açma çalışmaları tamamlandı. Şırnak/Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığı birlikleri tarafından ise, Fındık-Gümüşyazı yol ayrımında mahsur kalan üç vatandaş kurtarılarak Akçakuşak Köyüne tahliye edildi. Düğünyurdu Köyünde mahsur kalan altı vatandaş Güçlükonak Devlet Hastanesine getirildi. İdil ve Cizre İlçe Jandarma Komutanlıkları ile Şırnak/Ayvalık'ta konuşlu 8'inci Jandarma Alay Komutanlığı Unsurları, bölgelerindeki karayollarının trafiğe açılması çalışmalarına katıldı.

Genelkurmay açıklamasında, "Sonuç olarak; Mardin ve Şırnak bölgesinde konuşlu Askeri Birlikler, 13 Aralık 2013 günü, aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan başta Cizre/Nusaybin karayolu olmak üzere bölgedeki yolların trafiğe açılmasına sağladıkları katkının yanında; köylerinde ve yollarda mahsur kalan yedisi hasta olmak üzere toplam 76 vatandaşı kurtarmış, yollarda mahsur kalan vatandaşlara 10.000 kişilik ekmek ve kumanya dağıtmış, Cizre/Köyceğiz Hudut Bölüğü ile Cizre/Kurumcu Jandarma Karakolunda toplam 660 vatandaşa ikamet hizmeti ve iaşe sağlamıştır" denildi.

Kurtarma ve yardım faaliyetlerine ilişkin fotoğraflar, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde de yayınlandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Nusaybin Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title