Haberler

Asker ve Ailelerinin Gurur Günü

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda Düzenlenen 1987/1 Tertip Acemi Erlerin Yemin Töreninde Renkli Görüntüler Yaşandı.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen 1987/1 tertip acemi erlerin yemin töreninde renkli görüntüler yaşandı.

Amasya Vali Vekili Ahmet Erdoğdu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, daire müdürleri, askeri personel ve asker ailelerinin katıldığı yemin töreninde 1987/1 tertip acemi erler yemin ederken, Amasyalı yamaç paraşütçüleri tören alanının üzerinde uçtu. Törende çocuklarını görmek için aileler birbirleriyle yarışırken, çocuğunu askeri kıyafetler içerisinde gören bazı anneler ise gözyaşlarını tutamadı. Asker ailelerine seslenerek çocuklarının kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden Tuğgeneral Ömer Esenyel, "Bu aslan Mehmetçikleri yetiştiren siz anne ve babalar, her biri birbirinden güzel insanlardan oluşan yüce Türk ulusu, bağrından çıkarttığı silahlı kuvvetler ile daima övünmüş, bu ocağa 'Benim ocağım' diyerek ona sahip çıkmıştır. Burada bulunan birbirinden değerli analar, dünyaya getirdikleri sevgili evlatlarını günü geldiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne vatan görevini yapması için gurur ve sevinçle göndermekte, gözünün nurunu bize emanet etmektedir. Evlatlarınız sizin için ne kadar değerliyse bizim için de o kadar kıymetlidir" dedi.

Tören, acemi erlerin ellerini silahların ve Türk bayrağının üzerine koyarak yemin etmeleri ve tören geçişiyle sona erdi.

(DY-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title