Haberler

Asker Uğurlaması Değil, Polis Gözaltısı

Güncelleme:

Polis, YÖK başkanını protesto eden öğrencileri omuzlarının üstünde taşıdı.

Anadolu Üniversitesi'nin yeni akademik yılının açılış törenine katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Gökhan Çetinsaya'yı protesto etmek isteyen biri kız, 2 öğrenci gözaltına alındı. Sivil polisler, protestocu öğrencilerden Can Ersoy'u omuzlarına alıp törenin yapıldığı yerden uzaklaştırınca ortaya çıkan manzara, etraftakileri güldürdü.

İki sivil polisin omzunda olan Ersoy, "Baksanıza öğrenciye ne yapıyorlar!" diye bağırdı. Çevredekilerden bazıları, "Polisler onu omuzlarında taşıyor, o bağırıyor" diye güldü.

Polisler bir süre omuzlarında taşıdıkları Can Ersoy'u daha sonra yere indirip ekip otosuna götürdü ve Ayçe Yılmaz adlı öğrenciyle birlikte gözaltına aldı.

YENİ DÜZENLEME MECLİS'E GELİYOR

Protesto edilen YÖK başkanı Gökhan Çetinsaya ise YÖK'le ilgili yasal düzenemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Çetinsaya şöyle konuştu:

"Yaklaşık 1.5 yıldır YÖK bünyesinde sürdürülen çalışmalar artık belli bir noktaya gelmiş durumda. Tartışmaya açılan yasa çalışması, üniversiteleri farklılaştırılmaya eğilimli bir yapıda olacak. Özellikle üniversite yönetimlerinin tek tip ve merkezi politikalar ekseninde yapılandırılması yerine farklı özelliklerdeki üniversitelerin, farklı yönetim modelleri eşliğinde faaliyette bulunabilmeleri öngörülmekte. YÖK bünyesinde yürütülen yasa çalışmaları, yüksek öğretimde kurumsal özerkliği teşvik etmektedir. YÖK, söz konusu arayışın uzantısı olarak bugüne kadar geliştirdiği uzun bir tartışma sürecinde olgunlaştırdığı ve yasa yapım sürecinin ana unsurlarını oluşturacak olan yaklaşımları, temaları, düşünceleri ve modelleri tartışmaya açmaya karar vermiştir. Bu sonbahar içerisinde mutlaka bu yasanın TBMM'de görüşülmesini arzuluyoruz" 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Gökhan Çetinsaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title