Haberler

Aşkale'de El Emeği Göz Nuru Sergisi

Erzurum'un Aşkale İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Açtığı Kurslarda, Kursiyerlerin Hazırladığı El Emeği Göz Nuru Elişi Sergisi Düzenlenen Törenle Açıldı.

Erzurum'un Aşkale ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı kurslarda, kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru elişi sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle ve vatandaşların katıldığı açılışta saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitimi Merkez Müdürü Osman Saka, törende yaptığı konuşmada, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ,Türk Milli Eğitimi'nin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda yaygın eğitim ile mesleki eğitimi kurumsallaştırılan çağdaş insan anlayışı ile bütün yenilikleri topluma aktaran ve bu şekilde toplumsal mutluluğa ve kalkınmaya hedeflenen bir kurum olmak ve halkın yaşam kalitesini yükselterek toplumsal refahı artırmak için yaşam boyu öğrenmek perspektifi içerisinde toplumun her yaş ve eğitim düzeyindeki kişilere enerjilerini , becerikliliklerini ortaya çıkaracak öğrenme iş ve yaşam becerilerini geliştirecek her zaman ve her yerde uygulanılabilecek yaygın eğitim programları geliştirmek iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu çırak kalfa ve ustaların geliştirilmesini sağlamak gerekli yasal düzenlemeler çerçevesinde ülkesinin ve milletini seven, Atatürkçü nesillerin yetiştirdiği bir eğitim kurumudur." Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman da "Bilindiği üzere Bakanlığımız Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri ülkemizdeki yaygın eğitim faaliyetlerinin en büyük sunucusu ve en güçlü teşkilat ağına sahip kuruluşlardır. Yaklaşık 40 bin yerleşim birimine en ekonomik ve en kısa sürede yaygın eğitim hizmeti taşıyan bu kuruluşlarımızın içinde bulunduğumuz bu günlerde görev ve işlevi her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır " diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi Bar Ekibi bir gösteri sundu. Kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından sergi gezildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde bu yıl 17 ayrı dalda 57 adet kurs açıldı. Kurslara 917 bayan 928 erkek toplam bin 845 kursiyer katıldı.

(SA-İRT-Y) 28.05.2008 19:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title