Haberler

Aşkabat: Türkmenistan'da Türk İnşaat Şirketinin Yaptığı Disneyland Açıldı

Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta Türk Gap İnşaat Şirketi Tarafından 50 Milyon Dolara Yapılan Disneyland, Bugün Yapılan Törenle Hizmete Açıldı.

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Türk Gap İnşaat Şirketi tarafından 50 milyon dolara yapılan Disneyland, bugün yapılan törenle hizmete açıldı.

Törene Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı dışında tüm devlet erkanı eksiksiz katıldı. Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hakkı Akil, yabancı misyon şefleri, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk ve yabancı iş adamları ve Türkiye'den de çok sayıda davetli katıldı. Kurdeleyi Türkmenistan Kültür Bakanı Enebay Atabayeva ile Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık birlikte kesti. Daha sonra Çalık ve Bakan Atabayeva, törene katılan davetlilere Disneyland'ı gezdirdi. Tören, yaklaşık yarım saat süren havai fişek gösterileri ile son buldu.

Yarında 5 Türk şirketi tarafından Türkmenistan'ın 5 ayrı vilayetinde kurulan tiyatroların açılışı yapılacak. Törene devlet Başkanı Türkemenbaşı'nın da katılması bekleniyor. 5 tiyatronun da açılışı aynı anda uydu yayınıyla yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title