Haberler

Aşkabat: Türkmen Atları "Bağımsızlık Koşusu" İçin Yarıştı

Dün Bağımsızlığının 15. Yıldönümü Kutlayan Türkmenistan'da Bugün 'Bağımsızlık Koşusu' Düzenlendi.

Dün bağımsızlığının 15. yıldönümü kutlayan Türkmenistan'da bugün 'Bağımsızlık Koşusu' düzenlendi.

Aşkabat hipodromunda düzenlenen at yarışlarına ilgi oldukça yüksek oldu. Türkmenistan'da, futbol dahil hiçbir spor dalı, at yarışları kadar seyirci toplayamıyor. 2 bin 800 metrede birinciliği 'Acayip Kara' adlı at kazanırken 2 bin 400 metrede birinciliği 'Tufan' adlı at kazandı. Birincilere para ödülü, otomobil ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Türkmen Ahal-Teke atları, bugün aslında kendi bağımsızlıkları için koştu. Bugün onların da özgürlüklerine kavuşmalarının 15. yıldönümü. Rusların Orta Asya'yı almasıyla birlikte, Türkmen atları toplatılıp devlet çiftliklerine götürülmüş ve çoğu kesilmişti. Bundan dolayı birçok Türkmen, atlarıyla birlikte Karakum çölünün içlerine, Rusların ulaşamayacağı bölgelere göç etti. 1991'de alınan bağımsızlık ile beraber Türkmen atları da bağımsızlığına kavuştu. Şimdi herkes evlerinde at bakabiliyor, yarışmalara katılabiliyor. Bu ülkede atlar bakanlık ile temsil edilecek kadar çok seviliyor. Türkmenistan bağımsız olduktan sonra At Bakanlığı kurarak Türkmenler'in atlara olan sevgisini göstermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title