Haberler

Aşk'ın Tarifini Veren Tasarımlar

Güncelleme:

Her yıl sektöre yeni tasarım ve tasarımcılar kazandıran AJUR Mücevher Takı Tasarım Yarışması, bu yıl "Doğa'da Aşk" diyerek yola çıktı.

İlkbahar "Doğa'da Aşk" Koleksiyonunu Getirdi…

İlkbahar, yeni aşklara yelken açma zamanı… Tabiat ananın doğadaki tüm canlılara en içten ve yalın hali ile sunduğu "aşk', bu kez tasarımcılara ilham kaynağı oldu. Göz alıcı ışıltı, sanatsal çizgiler ve kusursuz tasarım, altın ve mücevherle birleşerek takıya dönüştü… Aşkın doğallığından hareketle hazırlanan tüm tasarımlar ise 'Doğa'da Aşk Koleksiyonu'nda bir araya geldi. Aşkın gizemini hissedeceğiniz koleksiyon değerli taş ve altının büyüsünü taşıyor.

Her yıl sektöre yeni tasarım ve tasarımcılar kazandıran AJUR Mücevher Takı Tasarım Yarışması, bu yıl "Doğa'da Aşk" diyerek yola çıktı. Altın ve değerli taş kategorisinde toplam 20 eserin oluşturduğu koleksiyon içinde her iki kategoriden üçer takı ödüle layık görüldü. Ödüllü eserler sponsor firmaların üretimiyle hayat buldu. Doğa'da Aşk Koleksiyonu, kolye, küpe, bileklik, yüzük ve broş gibi özel tasarımlardan oluşuyor.

Koleksiyonun ilk on parçası yüzyıllardır zenginliğin ve asaletin simgesi olan altınla hayat buldu. Aşk tanrısı Eros'un okundan nasibini alan Apollon'un su perisi Daphne'ye duyduğu karşılıksız aşkı simgeleyen 'Defne' adlı kolye Hülya Mert imzası ile birinciliği elde etti. Art-Murat Kaya ise Defne'ye hayat verdi. Her canlının vazgeçilmezi suyun bir ağacın yaşam kaynağını oluşturmasını betimleyen 'Bir Damla Su' isimli küpe tasarımı Zeynep Nural'a ikinciliği getirdi. Bir Damla Su tasarımının üretimini ise Model Kuyumculuk üstlendi. Aşkı iki insanın birbirlerinin ruhuna 'kök salmak' olarak tanımlayan Ercan Tenekecioğlu, 'Kapok Tree' ile üçüncülüğe ulaştı. Bu özel tasarım Goldium Jewellery ile takıya dönüştü.

"Doğa'da Aşk Koleksiyonu"nun diğer on parçasını ise göz alıcı ışıltısıyla büyüleyen değerli taşlardan oluşuyor. 'Karadul'un erkeğine duyduğu tehlikeli ve güçlü aşktan yola çıkan Mustafa Kula, tasarladığı yüzük ile birinciliği elde etti. Bu tasarımın üretimine ise Suulin imza attı. Dünyanın en küçük canlıları 'Kral Kelebek'lerinin uzun bir göç yolculuğu sonunda aşklarına ulaşmasının hikâyesini anlatan Özlem Altan bu özel tasarım ile ikinci oldu. Kral Kelebek, Vigold Jewellery ustalarının elinde hayat buldu. 'Onunki Kara Sevda'… Karadul'un çiftleşmeden sonra erkeğini öldüren bir vahşi mi, yoksa eşini başkalarıyla paylaşmak istemediğinden onu kalbine mühürleyen bir aşık mı? Deniz Yıldırım da tasarım yolculuğuna bu sorunun cevabını aramak için çıktı ve yaratıcılığı ona üçüncülük ödülünü getirdi. Tasarımcının hayalini ise Zen Pırlanta gerçeğe dönüştürdü.

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ajur Mücevher Tasarım Yarışması sonucu oluşturulan koleksiyon, doğanın gizli kalmış aşklarından bazılarını gün yüzüne çıkardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title