Haberler

Asırlık fotoğrafları tuvale yansıtıyor

Güncelleme:

Elazığ Valiliği himayesinde, tarihi Harput Mahallesi'nde yürütülen "Harput Kale içi arkeolojik kazılarının gün yüzüne çıkarılması projesi" kapsamında, eski yıllarda çekilen siyah beyaz fotoğraflar, resim öğretmeni İsmet Ercan tarafından tuvale yansıtılıyor.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan 4 bin yıllık medeniyet ve kültürün buluşma noktası olan tarihi Harput Mahallesi'nde, Valilik himayesinde yürütülen "Harput Kale içi arkeolojik kazılarının gün yüzüne çıkarılması projesi", restorasyon ve kazı çalışmalarıyla sürüyor.

Proje kapsamında eski yıllarda çekilen siyah beyaz fotoğraflar, resim öğretmeni İsmet Ercan (52) tarafından resmediliyor.

Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik çağlardan bugüne uzanan Harput'un, tarihi değerleriyle adeta açık hava müzesini andırdığını söyledi.

Proje kapsamında, Harput'un eski fotoğraflarını tuvale yansıttığını kaydeden Ercan, "1800 yıllarında çekilen fotoğrafların, renkli bir şekilde günümüze aktarılması için çiziyorum. Resimlere bakıldığında, o dönem şu an yaşanılıyor hissi verdik. O da bir sıcaklık ve hareket kattı. O dönemin donuk olan fotoğrafları yeniden bir yaşam kazandı." diye konuştu.

Binbir emekle ortaya çıkan resimlerin, Harput'un tarihine ışık tutacağını dile getiren Ercan, fotoğraflardan yararlanarak yaptığı çalışmadan büyük keyif aldığını belirtti.

Fotoğrafların eski, siyah beyaz ve kalitesi düşük fotoğraflar olduğunu belirten Ercan, "Çoğu şey belli olmadığı için o dönemin şartlarına uygun giyim, yaşantı biçimi, o tarihte kullanılan malzemeleri resim içerisine katmaya çalıştık. Bu çalışmaları yaparken keyif alıyorum çünkü orada bizim tarihimiz yatıyor."

İsmet Ercan, yaptığı resimlerin hem kazı çalışmalarındaki bilimsel yayınlarda kullanılabileceğini hem de geçmişe ışık tutacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Harput Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title