Haberler

Asırlardır Gölgesinde Ağırlıyor

HARUN KAYMAZ - Uludağ'ın eteğinde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine tanıklık eden 610 yaşındaki tarihi İnkaya Çınarı, her biri bir ağaç kadar dallarıyla ve yapraklarıyla sıcak havalarda gölgesine sığınan yerli ve yabancı turistleri serinletti.

Gördüğü Bursa manzarası ile insanı büyükşehir yaşamının keşmekeşinden, stresinden uzaklaştıran, dallarının altında yüzlerce kişiyi ağırlayacak çay bahçesi bulunan İnkaya Çınarı, kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Uludağ eteklerinde yer alıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin Bursa'ya geldiklerinde uğramadan, gölgesinde çay yudumlamadan gitmediği dev çınar, 610 yıllık geçmişiyle Bursa'nın simgesi haline geldi.

Sıcak havalarda gölgesinde serinleyenlerin asırlardır çay eşliğinde hoş sohbetler ettiği İnkaya Çınarı, 10 metrelik gövde çevresi ve 37 metrelik uzunluğuyla yıllara meydan okuyor.

Dallarının altında dinlenip, köy kahvaltısı yapan, Uludağ eteklerinde yetişen meyvelerden yiyen turistler, her gelişlerinde bu dev çınarın gölgesinde oturmadan edemiyor.

Adını çınardan alan İnkaya Mahallesi'nin sakinleri, yaptıkları el işlerini, bahçesinde ya da tarlasında yetiştirdiği meyve ve sebzeleri de çınarın etrafında kurduğu tezgahlarda ziyaretçilere satarak aile bütçesine de katkıda bulunuyor.

Dallarının kalınlığı bile 4 metreyi bulan Türkiye'nin en yaşlı ağaçlarından biri kabul edilen İnkaya Çınarı'nın işletmecisi Yılmaz Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çınarın etrafındaki işletmelerin 55 yıldır faaliyette olduğunu söyledi.

Özdemir, 610 yıllık tarihi çınarın görüntüsüyle ziyaretçileri büyülediğini belirterek, "Osmanlı'dan kalan bir eser. Çevresindekilere göre baktığımızda içi dolu çürümemiş tek çınar diyebilirim. Biz ailece burayı yarım asırdır işletiyoruz. Her sezon yaklaşık 50 bin kişiyi ağırlıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Özdemir Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title